Νέα tld .travel και .post

Δυο νέου τύπου domains, τα .post και .travel εγκρίθηκαν από την Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (Icann) μεταξύ άλλων 10 προτάσεων και θα είναι άμεσα διαθέσιμα για κατοχύρωση από τους ενδιαφερόμενους στις αρχές του 2005.

Να υπενθυμίσουμε πως έχουν προταθεί και ειδικά domain names για sites πορνογραφικού περιεχομένου, για την κινητή τηλεφωνία, για anti-spam, για την Ασία και ένα για τους Καταλανούς.

Τα .post domains υποστηρίζονται από την Universal Postal Union (Εθνική ταχυδρομική ένωση) που θέλει να τα χρησιμοποιήσει για κάθε τύπο ταχυδρομικής υπηρεσίας και να βοηθήσει και να συντονίσει τις προσπάθειες ηλεκτρονικού εμπορίου των εθνικών ταχυδρομείων.
Τα .travel domains θα χρησιμοποιούταν από τα ξενοδοχεία, εταιρίες ταξιδιού, αερογραμμές και τουριστικά γραφεία και θα βοηθούν τις εταιρείες, οργανώσεις και τους φορείς που ασχολούνται με τον τουρισμό να ξεχωρίζουν on-line αποκτώντας τα δικά τους domains. Υποστηρίζεται από μια νέα εταιρεία της Νέας Υόρκης που αποκαλείται “The Travel Partnership”.

http://news.bbc.co.uk/2/hi/technology/3964905.stm