Νέα πρωτοπορεία από Google και Skype

Το όνομα Foneros σας είναι γνωστό? Οχι μάλλον θα το ακούσετε πολύ το επόμενο διάστημα μια και αφορά όσους είναι εγγεγραμμένοι στην ισπανική εταρεία FON. H εν λόγω εταιρεία είναι μια συνίδρυση της Google και της Ebay [ιδιοκτήτρια του skype πλέον]. Σκοπός είναι να ενώσουν όλες τις wi-fi συνδέσεις του κόσμου σε ένα δίκτυο! Το μονο που χρείαζεται να κάνει κάποιος που έχει ένα wi-fi route είναι να βγάλει μια κεραία έξω και να πάει να δηλώσει το μέρος που βρίσκεται, συμβάλοντας έτσι στη δημιουργία ένος καινουργιου τρόπου σύνδεσης!!

Οι χρήστες μπορούν να εγγραφούν με 3 τρόπους : Bills, Linus και Aliens. Τι σημαίνουν όλα αυτά? Linus (που πήρε το όνομα από τον δημιουργό του Linux, Linus Torvalds) μοιράζουν τη σύνδεση τους τζάμπα με άλλους Foneros, Bills (από τον … Bill Gates) μοιράζουν τη σύνδεση τους για ένα μικρό ποσό, και Aliens είναι όσοι δεν μοιράζουν τη σύνδεση τους καθόλου.

Το δίκτυο έχει ηδη 3,000 Linus members από τον Νοέμβριο που ξεκίνησε. Δεν υπάρχει ακόμα software για τους Bill members, αλλά αναμένεται να είναι έτοιμο μέσα σε 4 μήνες. Το πρόγραμμα για τους Linus είναι έτοιμο μόνο για Wi-Fi routers από την Linksys, η οποί είναι ένα παρακλάδι της Cisco Systems Inc.

Έρχεται η Wi-Fi επανάσταση είσαστε ‘ετοιμοι?

Πηγη: http://www.playfuls.com/news_01062_Google_And_Skype_Want_Your_Hotspot_in_FON_.html

http://cybereddie.blogspot.com