Μουσουλμάνοι χάκερ σε μαζική επίθεση κατά δυτικών δικτυακών τόπων!

Περίπου 2.400 δικτυακοί τόποι σε δυτικές χώρες, κυρίως στη Δανία, παραποιήθηκαν από ισλαμιστές χάκερ, ως διαμαρτυρία για τα σκίτσα που διακωμωδούν τον Μωάμεθ στον ευρωπαϊκό Τύπο.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αναφέρει το BBC, τα πρωτοσέλιδα των δικτυακών τόπων αντικαθίστανται με μηνύματα που στηρίζουν τον μουσουλμανισμό και καταδικάζουν τη δημοσίευση των γελοιογραφιών.

Οι επιθέσεις των τελευταίων ημερών προέρχονται κυρίως από οργανωμένες ομάδες χάκερ στην Τουρκία, τη Σαουδική Αραβία, το Ομάν και την Ινδονησία, διαπιστώνει η εταιρεία ασφάλειας του Διαδικτύου Zone-H. Κύριος στόχος είναι η Δανία, όπου 900 δικτυακοί τόποι έχουν παραποιηθεί.

«Δεν έχουμε ξαναδεί ποτέ τόσο πολλές παραποιήσεις με πολιτικό χαρακτήρα σε τόσο σύντομο χρόνο» σχολιάζει ο επικεφαλής της Zone-H Ρομπέρτο Πρεατόνι.
(Σχετικό άρθρο με λίστα site που δέχτηκαν επίθεση zone-h.org)

Οι περισσότεροι δικτυακοί τόποι που επλήγησαν ανήκουν σε μικρούς οργανισμούς και επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν ειδικό προσωπικό για την ασφάλεια των δικτύων τους.

Αν και τα περισσότερα μηνύματα των χάκερ απλά καταδικάζουν τη δημοσίευση των γελοιογραφιών, ορισμένα καλούν σε μποϊκοτάζ των δανέζικων προϊότων και προειδοποιούν για βίαια αντίποινα.

ΠΗΓΗ: tech.patfinder.gr