Μια εναλλακτική στο Office : WordPerfect X3

H Corel παρουσίασε την νέα ανανεωμένη έκδοση της σουίτας εφαρμογών γραφείου WordPerfect X3. Η σουίτα διατίθεται σε 4 εκδόσεις : Standard, Professional, Home και Student & Teacher. Περιλαμβάνει όλα τα προγράμματα που θα περίμενε κανείς από ένα τέτοιο πακέτο, όπως επεξεργαστή κειμένου, λογιστικά φύλλα, παρουσιάσεις, e-mail κτλ.

Το look των εφαρμογών έχει δεχθεί σημαντική ανανέωση και πλέον είναι αρκετά ελκυστικό (προσωπική άποψη). Η Corel δηλώνει ότι οι εφαρμογές της είναι άμεσα συμβατές με τα αρχεία του MS Office. Όπως όμως και ο ανταγωνιστής του, χρησιμοποιεί proprietary format για τα αρχεία που παράγει, αφήνοντας για μελλοντική ίσως έκδοση (εφόσον το ζητησουν οι πελάτες της λέει η ίδια) την υποστήριξη για το Open Document Format. Σαν ιδιαίτερα σημαντικό χαρακτηριστικό, η εταιρεία προβάλει το γεγονός ότι τα προγράμματα της σουίτας μπορούν πλέον να σώζουν τα κείμενα κατευθείαν σε PDF format, ενώ ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι μπορούν να επεξεργαστούν κατευθείαν PDF πληροφορία (edit σε PDF κείμενα)!

Αν λοιπόν είστε διατεθιμένοι να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό από το Office μπορείτε να αρχίσετε από αυτήν την σελίδα : http://www.corel.co.uk/servlet/Satellite?pagename=Corel3Uk/Products/Display&pfid=1047024671338

Να σημειωθεί ότι το WordPerfect δεν είναι μια δωρεάν εφαρμογή. Μπορείτε όμως να κατεβάσετε μια trial έκδοση.