Μετράει πλέον και η ταχύτητα ενός site στο ranking

Η Google τήρησε την περσινή της υπόσχεση και πλέον η ταχύτητα ενός site μετράει ως παράγοντας αξιολόγησης, δηλαδή υπολογίζεται από τον αλγόριθμο της google που βγάζει την κατάταξη (ranking) ενός site, γεγονός που ήδη ισχύει στους Αμερικάνικους servers της google.

Όμως, η Google συνιστά στους ιδιοκτήτες ιστοσελίδων να μην θυσιάσουν την ουσία και την σχετικότητα των sites τους, στο όνομα των ταχύτερης ιστοσελίδων και επίσης επισημαίνει πως η νέα αυτή κατάταξη θα επηρεάσει πολύ λίγα ερωτήματα αναζήτησης.
Ολόκληρο το άρθρο στα Αγγλικά μπορείτε να το διαβάσετε στο site searchengineland.com

Κάτι μου λέει πως ήδη κάποιες εταιρείες που φιλοξενούν ισοτοτόπους θα τρίβουν τα χέρια τους ή θα αρχίσουν να ετοιμάζουν αναβαθμίσεις, και πολύ πιθανό να δούμε σύντομα αναφορές για το γεγονός αυτό και στις διαφημίσεις των πακέτων φιλοξενίας ή ως χαρακτηριστικό / επισήμανση των προσφερόμενων υπηρεσιών των hosters γενικότερα, κάτι δηλαδή στο στυλ «Προσοχή. Η ταχύτητα του server που φιλοξενεί το website σας είναι ένας παράγοντας που μετράει και στην θέση αποτελεσμάτων αναζήτησης του site σας στην google, οπότε το που το φιλοξενείτε είναι ιδιαιτέρως κρίσιμο μπλα μπλα …». Κάποιοι που όντως έχουν καλές ταχύτητες να προσπαθούν να το εκμεταλλευτούν και κάποιοι άλλοι που σέρνονται, να το κρύβουν επιμελώς.

Οι ιδιοκτήτες των web sites τώρα και πελάτες των hosters, ας ελπίζουμε ως θετικό αντίκτυπο αυτής της κίνησης της google να είναι η μείωση του τρελού overselling που κάνουν οι hosters.