Με ρυθμό χελώνας το ελληνικό ίντερνετ

Στάσιμο παραμένει το ίντερνετ στην Ελλάδα, όπως καταγράφεται σε έρευνα της GfK Market Analysis, η οποία υπογραμμίζει ότι για πάνω από ενάμιση χρόνο το ποσοστό των χρηστών του διαδικτύου παραμένει σταθερό, κολλημένο στο επίπεδο του 30%, όταν οι αναπτυγμένες τεχνολογικά ευρωπαϊκές χώρες έχουν σχεδόν τα δύο τρίτα των κατοίκων τους δικτυωμένα στο ίντερνετ.

Την ώρα που ο αναπτυγμένος κόσμος τρέχει «με χίλια» στις «λεωφόρους της πληροφορικής», σημειώνει η «Καθημερινή», η Ελλάδα έχει κολλήσει σε έναν μεσαίωνα ψηφιακής στασιμότητας. Ακόμα πιο άσχημη είναι η κατάσταση στο «γρήγορο Ίντερνετ», στις συνδέσεις DSL.

Η μία στις πέντε ευρωπαϊκές οικογένειες αναμένεται να διαθέτει ευρυζωνική σύνδεση μέχρι το τέλος του χρόνου (απολαμβάνοντας μια άλλη ποιότητα υπηρεσιών), ενώ η Eλλάδα παλεύει για να «πιάσει μερικές δεκάδες χιλιάδες συνδέσεις.

Ο χρόνος αναμονής για σύνδεση DSL ξεπερνά τους δύο μήνες, οι τιμές είναι πολλαπλάσιες των ευρωπαϊκών, η ποιότητα ασταθής και το υπό διάθεσιν περιεχόμενο ελληνικού ενδιαφέροντος ανεπαρκέστατο.

Είναι τόση η υποβάθμιση της ψηφιακής υποδομής, που -σύμφωνα με καταγγελίες- οι πανάκριβες συνδέσεις DSL παθαίνουν «λόξιγκα» και κόβονται για μερικές ώρες, ενώ η αναγραφόμενη ταχύτητα είναι μόνο ενδεικτική, αφού στην πράξη επιτυγχάνονται πολύ χαμηλότερες ταχύτητες.

Όλος ο κόσμος που ασχολείται με το ίντερνετ πνέει τα μένεα κατά του ΟΤΕ, ο οποίος με την ανεπαρκέστατη υποδομή του, τα ακριβά του τιμολόγια και την προσπάθεια να «σπρώξει» παλαιότερες τεχνολογίες, παίζει ρόλο χειρόφρενου στην ανάπτυξη της τεχνολογίας.


(http://www.mjourney.com/news/News_from_Greece/g/1978.GR-INTERNET-RY8MOYS_XELWNAS.html)