Λογισμικό ανοιχτού κώδικα – ‘ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΜΙΚΡΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ’

Ίσως πρόκειται για μια από τις πιο καλές “διαφημίσεις” για το λογισμικό ανοιχτού κώδικα. Το post ενός επιχειρηματία που επέλεξε για το γραφείο του UBUNTU ως λειτουργικό και OpenOffice.org για τις καθημερινές του ανάγκες και μάλιστα το συνιστά και στους υπόλοιπους.

Ολόκληρο το post στο forum του Δικτυωθείτε:

“Πρόσφατα εγκαταστήσαμε στο γραφείο μας το UBUNTU – http://www.ubuntu.com/desktop , καλύπτει όλες τις ανάγκες μας χωρίς σοβαρά προβλήματα. Επιπλέον με το XBUNTU- http://www.xubuntu.org/ αξιοποιήσαμε και ότι παλαιούς υπολογιστές είχαμε στην αποθήκη, ακόμα και ενα φορητό με 128ΜΒ μνήμη που είχαμε ξεχασμένο. Με το OpenOffice 2.0 – http://www.openoffice.org/product/ και το EVOLUTION – http://www.gnome.org/projects/evolution/ καλύπτονται όλες οι βασικές ανάγκες του γραφείου. Πιο πολλές δυσκολίες αντιμετώπισα εγώ και άλλοι πιο σχετικοί χρηστές παρά οι λιγότερο σχετικοί, ίσως ειναι η συνήθεια που αποκτήσαμε χρησιμοποιώντας για χρόνια τα WINDOWS και το OFFICE της MICROSOFT. Πλέον δεν έχουμε προβλήματα με ιούς και παράνομο λογισμικό. Σας προτείνω να δοκιμάσετε το UBUNTU εμάς μας βοήθησε στην αρχή ο γιος ενός συνεργάτη απόφοιτος ΙΕΚ και με μεράκι για το ελεύθερο λογισμικό – http://www.open-source.gr/ . Τον πρώτο μήνα χρειαστήκαμε συχνά την βοήθεια του τώρα πλέον ότι προβλήματα παρουσιάζονται τα λύνω μόνος μου. Ειναι μια καλή λύση και αντί να πληρώνουμε για άδειες χρήσης λογισμικού και σε υπηρεσίες υποστήριξης σε «απρόσωπες» εταιρείες δίνουμε πολύ λιγότερα σε μια μικρή επιχείρηση της γειτονιάς μας, έτσι και οικονομία κάνουμε και τα χρήματα που δίνουμε πιάνουν τόπο.

Γ.Αναγνώστου

Υ.Γ. Παράλληλα έχω αρχίσει να μαθαίνω ότι υπάρχουν χιλιάδες ελευθέρα διαθέσιμες εφαρμογές στο ιντερνετ που καλύπτουν όλες τις περιοχές ενδιαφέροντος ( πχ http://www.tucows.com/Linux/ & http://freshmeat.net/ ). Στα πενήντα μου έχω αρχίσει να αισθάνομαι όπως στα είκοσι που ως ραδιοερασιτέχνης μάθαινα κάθε μέρα καινούργια πράγματα.”