Κυκλοφόρησαν τα Windows 7

22 Οκτωβρίου 2009 ήταν και η πρώτη επίσημη μέρα κυκλοφορίας των Windows 7. Ήδη όσοι τα είχαν προπαραγγείλει αρχίζουν να τα παίρνουν και να τα εγκαθιστούν.

2 χρόνια λοιπόν μετά τα Windows Vista που δεν πέτυχαν την επιθυμητή ανταπόκριση παρόλη τη μεγάλη προσπάθεια και διαφήμιση από την πλευρά της Microsoft, έρχονται τα Windows 7 που ήδη από τις δοκιμαστικές εκδόσεις τους είχαν κερδίσει τις εντυπώσεις και δέχθηκαν αρκετές καλές κριτικές από όσους τα παρουσίασαν. Τα βασικότερα χαρακτηριστικά του που το κάνουν πιο επιθυμητό από ότι τα Vista, είναι η μεγαλύτερη ταχύτητα, καλύτερη συμβατότητα με παλιότερες εφαρμογές, δεν έχουν τις τρελές απαιτήσεις σε hardware που είχαν τα Vista και έτσι μπορούν και τρέχουν ακόμα και σε παλιότερους υπολογιστές ή και στα netbooks που είναι της μόδας τα τελευταία χρόνια και ως γνωστόν δεν είναι τόσο δυνατά σε ισχύ.

Αν βάλουμε μέσα στα παραπάνω και την υποστήριξη των οθονών αφής που όλα δείχνουν πως θα κινηθούν πολύ τα επόμενα χρόνια, η πιο γρήγορη σύνδεση σε wi-fi networks, ευκολότερη αναζήτηση – εύρεση αρχείων, καλύτερο, φιλικότερο και πιο αισθητικό περιβάλλον χρήσης, μεγαλύτερη και καλύτερη υποστήριξη format ήχου και video και αρκετά άλλα καλούδια, όλα δείχνουν πως το μέλλον τους διαγράφεται λαμπρό.

Οι τιμές για τις διάφορες εκδόσεις τους στην Ελλάδα θα κυμανθούν περίπου στις παρακάτω:

  • Windows 7 Home Premium: 204.99 €
  • Windows 7 Professional: 319.99 €
  • Windows 7 Ultimate: 334.99 €
  • Windows 7 Home Premium Upgrade:  124.99 €
  • Windows 7 Professional Upgrade: 299.99 €
  • Windows 7 Ultimate Upgrade: 309.99 €

(τιμές τελικές με ΦΠΑ)