ΞΕΠΕΡΑΣΑΝ ΤΟΥΣ 400.000 ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ADSL ΤΟΥ ΟΤΕ

Η ευρυζωνικότητα γίνεται μέρος της καθημερινότητας των Ελλήνων. Αυτό καταδεικνύει το γεγονός ότι, τον Οκτώβριο, οι πελάτες ADSL του ΟΤΕ (λιανικής και χονδρικής) ξεπέρασαν τους 400.000, έχοντας υπερτριπλασιαστεί μέσα σε ένα χρόνο. Στις αρχές του 2005 οι πελάτες ADSL του ΟΤΕ δεν ξεπερνούσαν τους 45.000 ενώ στα μέσα του 2004 η διείσδυση στον πληθυσμό ήταν σχεδόν μηδενική.

Καθημερινά, όλο και περισσότεροι ιδιώτες και επιχειρήσεις δουλεύουν, διασκεδάζουν, ενημερώνονται και επικοινωνούν με ευρυζωνικές ταχύτητες.

Ο ΟΤΕ υποστηρίζει με στρατηγικές κινήσεις την αύξηση της ζήτησης, ειδικά τα δύο τελευταία χρόνια.

Δίκτυο
Σήμερα, οι εγκατεστημένες και προς διάθεση πόρτες του δικτύου ADSL του ΟΤΕ ξεπερνούν τις 580.000 σε περίπου 1000 σημεία παρουσίας του δικτύου σε όλη την Ελλάδα.

Ταχύτητες
Η δωρεάν αναβάθμιση των ταχυτήτων ADSL πρόσβασης πανελλαδικά βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Τιμές
Παρά το γεγονός ότι η τεχνολογία εφαρμόστηκε στην Ελλάδα αργότερα, οι τιμές για την υπηρεσία μειώνονται συνεχώς έχοντας φθάσει πλέον τις αντίστοιχες στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Ενημέρωση
Η πρώτη τεχνολογική Κινητή Μονάδα Ενημέρωσης σε πανελλαδικό επίπεδο, «ΟΤΕ On the Broadband» – Ευρυζωνικές Υπηρεσίες ΟΤΕ έχει ήδη επισκεφθεί 16 πόλεις σταθμούς σε όλη την Ελλάδα, ενημερώνοντας περισσότερα από 12.000 άτομα, μέσα σε περίπου 2 μήνες, για τα οφέλη των ευρυζωνικών υπηρεσιών. Το πρόγραμμα «ΟΤΕ on the Broadband» εντάσσεται στο πολυδιάστατο πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί ο ΟΤΕ με τίτλο «Σχέση Ευθύνης».

Δορυφορικό internet
Ευρυζωνικές υπηρεσίες είναι πλέον διαθέσιμες και στο πιο απομακρυσμένο σημείο της Ελλάδας μέσω της υπηρεσίας δορυφορικού ευρυζωνικού internet, Hellas Sat Net, μέσω του δορυφόρου Hellas Sat.

Στόχος του ΟΤΕ είναι στο τέλος του 2006 οι πελάτες ADSL στην Ελλάδα να φθάσουν το μισό εκατομμύριο. Το δίκτυο ADSL του ΟΤΕ αναμένεται να αριθμεί 750.000 εγκατεστημένες πόρτες σε 1.164 σημεία παρουσίας σε όλη τη χώρα, καλύπτοντας το 90% των συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας με δυνατότητα ευρυζωνικής σύνδεσης.

Με δεδομένο ότι, σήμερα, κάτι περισσότερο από μία νέα αίτηση για ΑDSL κατατίθεται κάθε λεπτό, περίπου 2 νέοι πελάτες ADSL προστέθηκαν στους ήδη υπάρχοντες όσο διαβάζατε αυτό το Δελτίο Τύπου.

http://www.ote.gr/anakoinshow.asp?cat=3&id=565