Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο άρθρο μας, χαμός αναμενόταν με την έναρξη της υποβολής αιτήσεων για τους διαδικτυακούς τόπους με την κατάληξη .eu ( http://www.log.gr/read.cfm?id=2254).
Τελικά έγινε γνωστό ότι περισσότερες από 100.000 αιτήσεις υποβλήθησαν την πρώτη μόλις μέρα της διάθεσης, από επιχειρήσεις που βιάστηκαν να αποκτήσουν τον καινούριο τους “ευρωπαϊκό” χώρο στο Internet!!! Φανταστείτε ότι 40.503 αιτήσεις έγιναν τα πρώτα 15 λεπτά (!!!) με ρυθμό που κάποια στιγμή πέρασε και τις 60 ανά δευτερόλεπτο! Την πρώτη ώρα ο αριθμός είχε διπλασιαστεί φθάνοντας τις 80.000 αιτήσεις!
Περιττό να σας πούμε ότι η σελίδα με τις περισσότερες αιτήσεις κατά την ολοκλήρωση της πρώτης μέρας της διαδικασίας με 213 αιτήσεις ήταν το “sex.eu” (!!!) ενώ ακολούθησαν το “hotel.eu” και το “travel.eu”. Για τις Ευρωπαϊκές χώρες οι περισσότερες αιτήσεις έγιναν από την Γερμανία, κατόπιν την Γαλλία και τρίτη την Ολλανδία.
Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι άλλες δύο φάσεις κατάθεσης αιτήσεων, μια στις 2 Φεβρουαρίου 2006 με δικαίωμα εγγραφής μόνο από εταιρείες που δεν περιλαμβάνονται στην πρώτη φάση και μια στις 7 Απριλίου όπου όλοι ανεξαιρέτως θα έχουν δικαίωμα εγγραφής.
Περισσότερα στο link.