Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος τo πρώτο τεύχος του Saferinternet.gr για το έτος 2015 είναι αφιερωμένο στην Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου. Η ημέρα αυτή διοργανώνεται κάθε Φεβρουάριο από το Πανευρωπαϊκό Δίκτυο Εθνικών Κέντρων Επαγρύπνησης και Ενημέρωσης INSAFE, με στόχο να προωθήσει την ασφαλέστερη και πιο υπεύθυνη χρήση των διαδραστικών τεχνολογιών, ειδικά από παιδιά και νέους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Φέτος εορτάσαμε το δωδέκατο εορτασμό στις 10 Φεβρουαρίου σε περισσότερες από 100 χώρες σε 6 ηπείρους, εστιάζοντας στις θετικές πτυχές του Διαδικτύου και στη συνεργασία όλων μας, φορέων, γονέων, εκπαιδευτικών, μαθητών, γύρω από τη θεματική «Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!».
Πιστοί στο ραντεβού μας κάθε χρονιά, σας παραθέτουμε τα τελευταία αναλυτικά στοιχεία της SafeLine, της Ανοιχτής Γραμμής Καταγγελιών για παράνομο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο, που δημοσιεύτηκαν εν όψει της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου.
Σας προτρέπουμε να διαβάσετε τον «Οδηγό για τα ανθρώπινα δικαιώματα των χρηστών του Διαδικτύου», ο οποίος υιοθετήθηκε στις 16 Απριλίου 2014 από την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Τέλος, στο παρόν τεύχος καθώς και στα επόμενα τεύχη μας θα σας παραθέσουμε τις προτάσεις για την καταπολέμηση του διαδικτυακού εκφοβισμού από 33 γυμνάσια και λύκεια της χώρας, που εκπροσωπήθηκαν από μαθητές με τους συνοδούς καθηγητές τους σε σχετική θεματική εκδήλωση στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στις 13 Φεβρουαρίου 2015.
Μπορείτε πάντα να διαβάζετε τα νέα μας στο Facebook ή να μας ακολουθείτε στο Twitter.