Ιλιγγιώδης αύξηση στην πώληση κινητών τηλεφώνων…

Το τελευταίο τρίμηνο πωλήθηκαν σε όλο τον κόσμο περίπου 204 εκατ. κινητά τηλέφωνα, 22% περισσότερα από το αντίστοιχο τρίμηνο της περσινής χρονιάς, σύμφωνα με την Εταιρεία Gartner Inc (Gartner, Inc. η μεγαλύτερη εταιρεία Πληροφορίας και Τεχνολογικής Ερευνας και Μελετών ) η οποία σημειώνει οτι είναι το πιο υψηλό ποσοστό από το 2001 όπου άρχισαν οι καταγραφές πωλήσεων σε κινητά ανά τρίμηνο. Σε όλο το χρόνο θα πωληθούν 810 εκατ συσκευές τηλεφώνων.


«Χρόνο με τον χρόνο αυξάνουν οι πωλήσεις σε όλες τις ηπείρους, και ενώ στις ανεπτυγμένες χώρες όπως η Βόρεια Αμερική και ο Δυτική Ευρώπη οι κάτοικοι αντικαθιστούν τις συσκευές τους με καλύτερα μοντέλα, στις υπό ανάπτυξη χώρες αποκτούν την πρώτη τους συσκευή » δηλώνει η Carolina Milanesi, Επικεφαλής Αναλύτρια του κλάδου Βιομηχανίας κινητών Gartner.


Το τέταρτο τρίμηνο η Nokia πουλησε το 32,6% όλων των συσκευών, ακολουθούμενη από την Motorola, με το 18,6% των συσκευών, με μια άνοδο 5 μονάδων σε σχέση με την περσινή ίδια περίοδο , χάρις στην καλή υποδοχή των μοντέλων RAZR. Η Samsung παραμένει στην τρίτη θέση με το 12,5% και μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με πέρσι . Ακολουθούν η Sony Ericcson με 6,7%, η LG με 6,5 % και η Siemens με 4,6% (δυο μονάδες λιγότερες από πέρσι).


Περισσότερα στο link.