Η Ziff Davis σταματάει την έντυπη έκδοση του PC Magazine, παραμένει η online

Σύμφωνα με μια δημοσίευση του site paidcontent.org που ακόμα δεν έχει αμφισβητηθεί, ούτε επιβεβαιωθεί, η γνωστή τεχνολογική επιχείρηση Ziff Davis μετά την πτώχευση που κήρυξε, πήρε τώρα τη γενναία αλλά αναπόφευκτη απόφαση να κλείσει την έντυπη έκδοση του πασίγνωστου περιοδικού PC Magazine, για να στρέψει όλο της το ενδιαφέρον στο αυξανόμενο online δίκτυο της, με ναυαρχίδα το PCmag.com. Το περιοδικό, που πρωτοεκδόθηκε το 1982, έχει μια θρυλική προϊστορία, αλλά με το πέρασμα του χρόνου η τυπωμένη του έκδοση, ολοένα και πετύχαινε λιγότερες πωλήσεις.
Νωρίτερα αυτό το χρόνο, ελάττωσε την διμηνιαία έκδοση του, σε μηνιαία.
Το PCMag, είναι αυτό που κυριολεκτικά έφηυρε την ιδέα των συγκριτικών υλικού (hardware) και λογισμικού (software) reviews,  και κάποια περίοδο στην δεκαετία του ’80 περιλάμβανε κατά μέσο όρο περίπου 400 σελίδες σε κάθε τεύχος, με μερικές εκδόσεις να ξεπερνούν τις 500 ακόμη και τις 600 σελίδες, σύμφωνα με όσα αναγράφονται σχετικά και στην Wikipedia.

Παρακολουθώντας κανείς και τις πτώσεις πωλήσεων των Ελληνικών μηνιαίων περιοδικών πληροφορικής, αλλά και παγκοσμίως, όλα φανερώνουν πως είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη περίοδος για τα έντυπα περιοδικά.

Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει και με την Ελληνική έκδοση του PC Magazine.

Άλλες πηγές: PC World, Wired, alleyinsider