Η Θεσσαλονίκη «ιδανική» ως έδρα του Kέντρου Kαινοτομίας της Microsoft

To Κέντρο Καινοτομίας που προτίθεται να δημιουργήσει η Microsoft στην Ελλάδα πρέπει να εγκασταθεί στη ζώνη καινοτομίας Ανατολικής Θεσσαλονίκης, ζητούν με κοινή επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό οι πρυτάνεις των δύο πανεπιστημίων της πόλης και οι πρόεδροι πέντε φορέων της Βόρειας Ελλάδας.

Η δημιουργία του κέντρου εντάσσεται στο πλαίσιο της συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας του τεχνολογικού κολοσσού με την ελληνική κυβέρνηση. Τη συμφωνία υπέγραψε προ ημερών με τον Μπιλ Γκέιτς ο υπουργός Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφης, στο πλαίσιο του φόρουμ Ευρωπαίων Ηγετών στη Λισαβόνα.

«Θεωρούμε ότι η παραχώρηση δωρεάν των χώρων που απαιτούνται από τη Microsoft για τη δημιουργία του Κέντρου Καινοτομίας, εντός της Ζώνης Καινοτομίας, είναι δυνατόν να γίνει άμεσα και να υποστηρίξει τις δικές σας εξαγγελίες» τονίζεται στην επιστολή, την οποία υπογράφουν οι πρυτάνεις του ΑΠΘ, Ιωάννης Αντωνόπουλος και του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Βελέντζας, καθώς επίσης και οι πρόεδροι του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μπακατσέλος, των συνδέσμων Βιομηχανιών και Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, Γεώργιος Μυλωνάς και Ευγένιος Πλαλής αντίστοιχα, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής Βορείου Ελλάδος, Αναστάσιος Τζήκας και του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Κυπαρισσίδης.

Οι υπογράφοντες εκτιμούν ότι η χωροθέτηση του κέντρου στη Θεσσαλονίκη θα προσδώσει στη Microsoft επιπλέον ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, «αφού μπορεί να είναι το σημείο αναφοράς και ν΄ αποτελέσει το στρατηγείο για την επέκτασή της στα Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Οι φορείς υπενθυμίζουν την πρωτοβουλία τους για τη δημιουργία του Πόλου Καινοτομίας στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με θεματικό αντικείμενο τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών.

ΠΗΓΗ: news.in.gr