Η Microsoft επιβεβεβαιώνει την πώληση μουσικής χωρίς DRM

Μετά από την ανακοίνωση της EMI (και της Apple) την προηγούμενη εβδομάδα σχετικά με την απόφασή τους να πωλούν ψηφιακή μουσική χωρίς DRM, η Microsoft παραδέχτηκε ότι κι αυτή θα προσφέρει μουσική χωρίς DRM.
Η Microsoft λέει ότι έχει συνεργαστεί με την EMI και άλλες εταιρείες μουσικών αρχείων εδώ και αρκετό καιρό και θα προσφέρει ελεύθερη μουσική χωρίς DRM με αγορά μέσω του Zune Marketplace, το συντομότερο δυνατόν.
“Η ανακοίνωση της EMI δεν αφορά απλοκλειστικά και μόνο την Apple. Οι καταναλωτές το έχουν καταστήσει σαφές ότι αυτό που θέλουν είναι μη προστατευμένη μουσική . Προγραμματίζουμε την προσφορά μας μόλις είναι έτοιμες οι μουσικές εταιρείες ” είπε ένας εκπρόσωπος της Microsoft. Η Microsoft πωλεί αυτήν την περίοδο τα τραγούδια από το Zune Marketplace σαν Windows Media Audio format, τα οποία θα συνεχίσει να κάνει έτσι, αλλά χωρίς DRM.
Η EMI έχει διευκρινίσει ότι οι υπηρεσίες είναι ελεύθερες να χρησιμοποιήσουν ο,τιδήποτε format θέλουν, συμπεριλαμβανομένων και των MP3, τα οποία θα ήταν η λειτουργικότερη επιλογή.

http://www.neowin.net/
http://www.windowsitpro.com/Articles/ArticleID/95736/95736.html