Η Microsoft εξαγοράζει το Skype και ήδη έχει ξεκινήσει την συνεργασία της με την Nokia και φημολογείται και εξαγορά του τμήματος κινητών της

Όλα δείχνουν πως η Microsoft, αποφάσισε να μπει ακόμα πιο δυναμικά στην αγορά της τηλεφωνίας, από τη μια με την εξαγορά της Skype, έναντι 8,5 δισ. δολαρίων, με το οποίο καλύπτει ανάγκες επικοινωνίας μέσω φωνής, βίντεο και μηνυμάτων μέσω του διαδικτύου. Από ότι φημολογείται η Microsoft θα χρησιμοποιήσει κάποιες λειτουργίες του Skype στο Xbox, στο Outlook και στα Windows Smartphone.

Η δεύτερη και μεγαλύτερη προσφορά αφορά την γνωστή Φινλανδική εταιρεία Nokia, όπου εκτός της συνεργασίας που είχαν ξεκινήσει μέσα στο 2011, πλέον φημολογείται και εξαγορά του τμήματος κινητής τηλεφωνίας της Nokia από την Microsoft.

Η Microsoft έχει περισσότερα από 50 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά και επενδύσεις, αλλά περισσότερα από το 80% από αυτά είναι «παρκαρισμένα» στο εξωτερικό – κυρίως στην Ιρλανδία – για φορολογικούς λόγους. Οπότε από ότι φαίνεται η Microsoft προτιμά να αγοράσει μερικές Ευρωπαϊκές εταιρείες από το να «επαναπατρίσει » στις ΗΠΑ τόσο χρήμα που θα φορολογούταν αρκετά υψηλά. Πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να αναμένουμε και άλλες εξαγορές Ευρωπαϊκών εταιρειών μέσα στον χρόνο.