Η Intel ανακοινώνει νέους επεξεργαστές με τεχνολογία Virtualization

Σήμερα, η Intel ανακοίνωσε 2 νέους επεξεργαστές της σειράς Pentium 4 που ενσωματώνουν την τεχνολογία virtualization. Hardware Virtualization είναι μια τεχνολογία που επιτρέπει σε έναν επεξεργαστή να τρέχει ταυτόχρονα περισσότερα του ενός λειτουργικά συστήματα ή εφαρμογές περιορισμένες σε ειδικά containers.

Η virtualization τεχνολογία μπορεί να βοηθήσει σημαντικά σε πολιτικές ασφαλείας για συστήματα ενώ μπορεί να σημαίνει και ουσιαστική μείωση κόστους σε περιπτώσεις που χρειάζεται να υπάρχει ταυτόχρονη υποστήριξη περισσότερων του ενός λειτουργικών συστημάτων.

Οι δύο επεξεργαστές της Intel που ανακοινώθηκαν σήμερα είναι οι Pentium 4 672 και 662 με τιμές (για ποσότητες των 1000 κομματιών) 605 και 401 δολλάρια. Η τεχνολογία virtualization θα ενσωματωθεί σταδιακά μέσα στο 2006 και στις υπόλοιπες σειρές επεξεργαστών της Intel όπως οι Xeon και οι Pentium M.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης τύπου της Intel μπορείτε να το βρείτε εδώ :
http://www.intel.com/pressroom/archive/releases/20051114comp.htm

Να σημειωθεί ότι σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσουν και επεξεργαστές της AMD με αντίστοιχη τεχνολογία (την οποία και ονομάζει Pacifica). Στον χώρο των επεξεργαστών για servers, όπως είναι οι Power της IBM, τέτοιες τεχνολογίες είναι ήδη διαθέσιμες.