Η εφαρμογή για κινητά Android της SafeLine

ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ
Ανοιχτή Γραμμή Καταγγελιών SAFELINE
SafeLine mobile:
Η εφαρμογή για κινητά Android της SafeLine

Η Ελληνική Ανοικτή Γραμμή SafeLine που ιδρύθηκε το 2003 και δέχεται  καταγγελίες για παράνομο περιεχόμενο του Διαδικτύου, συνεχίζει τη δράση της με την υποστήριξη  του προγράμματος “Safer Internet” της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Από τον Οκτώβρη του 2005 η SafeLine είναι ο επίσημος εκπρόσωπος της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Σύνδεσμο Ανοικτών Γραμμών Διαδικτύου INHOPE (http://www.inhope.org).
Ακολουθώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις, η  SafeLine πρωτοπορεί στη δημιουργία μιας εφαρμογής για κινητά Android. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ελληνική Γραμμή είναι το πρώτο μέλος του INHOPE που δημιουργεί μια τέτοια εφαρμογή καταγγελιών. Αφορμή της δημιουργίας αυτής της εφαρμογής υπήρξε η αποστολή καταγγελιών παιδικής πορνογραφίας από κινητά στο report@safeline.gr.

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή με ευκολία (είναι δωρεάν)
…από την ιστοσελίδα της SafeLine http://www.safeline.gr πατώντας στο εικονίδιο

Πώς λειτουργεί
Μέσω της εφαρμογής SafeLine MOBILE ο καταγγέλλων έχει τη δυνατότητα να αποστείλει ηλεκτρονικά καταγγελία ανώνυμα από το κινητό του την στιγμή που συναντά το παράνομο περιεχόμενο. Η διαδικασία είναι εύκολη και φιλική προς τον χρήστη.
Ο τελευταίος μπορεί να επιλέξει την ηλεκτρονική διεύθυνση στην οποία βρέθηκε το παράνομο περιεχόμενο από το ιστορικό του λογισμικού πλοήγησης (browser) και να αποστείλει ανώνυμα την καταγγελία. Επίσης, η εφαρμογή δίνει τη δυνατότητα στον καταγγέλλοντα να προσθέσει κάποιο σχόλιο στο ανάλογο πεδίο.  Με τη λήψη της καταγγελίας, η SafeLine θα την επεξεργαστεί και κρίνοντας ότι είναι αναγκαίο, θα την προωθήσει στην Ανοικτή Γραμμή Καταγγελιών της χώρας προέλευσης του περιεχομένου καθώς και στην Ελληνική Αστυνομία με σκοπό την απομάκρυνση του παράνομου περιεχομένου.

                      

Η SafeLine υλοποιείται από το Ινστιτούτο Πληροφορικής του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ-ΙΠ) και το Ελληνικό Όργανο Αυτορρύθμισης (Safenet) για το περιεχόμενο του Διαδικτύου και είναι μέλος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.