Η ασφάλεια των κινητών … προ των πυλών

Η μεγάλη ανάπτυξη των κινητών τηλεφώνων και η προσθήκη σ’αυτά όλο και περισσότερων στοιχείων από ηλεκτρονικούς υπολογιστές καθιστά την ανάγκη για ασφάλεια των δεδομένων που κουβαλάμε σε αυτά επιτακτική.

Σύμφωνα με τον αναλυτή Neil Strother της εταιρείας The NPD Group αναφέρει ότι “αυτή τη στιγμή η ασφάλεια είναι κύριο μέλημα των εταιρείων, οι οποίες χρησιμοποιούν κινητές συσκεύες για να βελτιώσουν την παραγωγικότητα των υπαλλήλων τους”.
Για να θεσπίσουν τις παραμέτρους στην ασφάλεια των κινητών λοιπόν οι άμεσα ενδιαφερόμενες εταιρείες: ΙΒΜ, Nokia, Motorola, Samsung, Verisign και Vodafone Group – ίδρυσαν ένα group με όνομα Trusted Computing Group (TCG) σκοπός του οποίου είναι να θεσπίσουν τα χαρακτηριστικά για να κάνουν την ασφάλεια των κινητών εφικτή και απλή στην υλοποίηση της. Τα standard τα οποία αναμένεται να θεσπιστούν είναι σχεδιασμένα για να κάνουν τα κινητά πιο Pc-like (η αντιμετώπιση τους να γίνει ίδια με τα pc). Η ασφάλεια των κινητών είναι πιο επιτακτική γιατι είναι πιο εύκολα να χάσεις ένα κινητό παρά έναν υπολογιστή ή έναν φορητό – αναφέρει χαρακτηριστικά ο John Pescatore, ένας διευθυντής έρευνας του Gartner Group..

Ένα από τα πρώτα και κύρια μελήματα του TCG group είναι η εξασφάλιση ότι μόνο εξουσιοδοτημένο λογισμικό να μπορεί να εγκαθίσταται στα κινητά, επίσης να εξασφαλίσουν μέσα από δικλείδες οτι οι χρήστες κινητών που είναι υπάλληλοι θα υπακούουν στην πολιτκή ασφαλείας των εταιρειών που ανήκουν. Πρωτόκολλα όπως ΙP Security (IPsec), Extensible Authentication Protocol (EAP) και Secure Sockets Layer (SSL) να γίνουν πιο απλά έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να τα δουλεύουν σωστά. Και πολλά άλλα που έπονται…

Πηγή & άλλα: http://www.technewsworld.com/story/Z1CtKIFSRcnOrZ/Blueprint-Drawn-for-Mobile-Device-Security.xhtml