Η Άνοδος Α.Ε. συμμετέχει ενεργά στην καταπολέμηση της πειρατείας λογισμικού

Αθήνα, 14 Ιουνίου 2006. Η Adobe και η αποκλειστική αντιπρόσωπός της στην Ελλάδα, ΑΝΟΔΟΣ Α.Ε. ξεκίνησαν πανελλαδική ενημερωτική εκστρατεία για την πειρατεία λογισμικού. Με τη μορφή ενημερωτικών «cartes postales» – η Adobe παρέχει πληροφορίες σχετικά με τη σημασία της πνευματικής ιδιοκτησίας στα προϊόντα λογισμικού και ταυτόχρονα προσφέρει σε συγκεκριμένα προϊόντα έκπτωση 15%. Μια σημαντική προσφορά, που στόχο έχει να δώσει την ευκαιρία σε μη νόμιμους χρήστες να αποκτήσουν νόμιμες άδειες χρήσης λογισμικού των προϊόντων της Adobe.

Σε παγκόσμια μελέτη για την πειρατεία λογισμικού που πραγματοποιήθηκε από την IDC για λογαριασμό της BSA, βρέθηκε ότι η Ελλάδα κατέχει και φέτος τα πρωτεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση με ποσοστό 64% και οικονομικές απώλειες που υπολογίζονται στα 125 εκατ. ευρώ. «Η συνδρομή μεμονωμένων εταιριών όπως αυτή της Adobe, δεν αρκούν για να μειωθεί η διακίνηση παράνομου λογισμικού στην Ελλάδα. Χρειάζεται και η πολιτεία να λάβει πιο δραστικά μέτρα για να βοηθήσει στην ανάπτυξη της οικονομίας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τον σεβασμό των πνευματικών δικαιωμάτων» συμπληρώνει ο κ. Γιώργος Καϊάφας, Marketing Manager της Άνοδος Α.Ε.

Ο κ. Γεώργιος Ανδρέας Ζάννος, νομικός σύμβουλος και εκπρόσωπος της BSA Hellas σχολιάζοντας την παγκόσμια καμπάνια της Adobe δήλωσε: «Η BSA επικροτεί την πρωτοβουλία της Adobe που ως διεθνές μέλος της συμβάλλει έμπρακτα στην προσπάθεια για την εκπαίδευση των καταναλωτών στα θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας και τα πλεονεκτήματα της νόμιμης χρήσης λογισμικού». Η ενημερωτική εκστρατεία της Άνοδος Α.Ε. πραγματοποιείται στα πλαίσια της παγκόσμιας καμπάνιας της Adobe και υπό την επίβλεψη του Najeeb Khan, Licence Compliance Manager, και θα ολοκληρωθεί το Δεκέμβριο του 2006.

Η ΑΝΟΔΟΣ Α.Ε. είναι από το Μάιο του 1995 ο εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος για την Ελλάδα και την Κύπρο των προϊόντων λογισμικού της Adobe Systems Inc.καθώς και ενεργό μέλος της BSA Ελλάς από το 1997. Tα προϊόντα λογισμικού Adobe και oι συναφείς υπηρεσίες που προσφέρει η Άνοδος Α.Ε. απευθύνονται:
Σε δημιουργικούς επαγγελματίες ευρύτερού χώρου των Γραφικών Τεχνών, σε ερασιτέχνες και επαγγελματίες που ασχολούνται με την ψηφιακή επεξεργασία εικόνας, ήχου και βίντεο. Καθώς και σε μεγάλες εταιρείες, χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και κυβερνητικές υπηρεσίες με τη σειρά των Enterprise- Αdobe LiveCycle products.

-//-

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως επικοινωνείτε με τον κ. Γιώργο Καϊάφα, Marketing Manager της Άνοδος Α.Ε. στο τηλ. 210.9717016