Η Adobe κάνει το περιεχόμενο του flash αναζητήσιμο από Google και Yahoo!

Το μεγάλο πρόβλημα με το flash εδώ και χρόνια, είναι πως τα κείμενα που περιλαμβάνονται στα flash αρχεία του (swf), δεν "διαβάζονται" και δεν καταχωρούνται από τις περισσότερες μηχανές αναζήτησης.
Με απλά λόγια, αν κάποιος χρήστης ψάχνει για κάποιες συγκεκριμένες λέξεις ή φράση στο google ή σε άλλη μηχανή αναζήτησης, ακόμα και αν υπάρχουν χιλιάδες sites που έχουν δημιουργηθεί με το flash και περιλαμβάνουν αυτές τις λέξεις, δεν θα εμφανιστούν ποτέ στην λίστα των αποτελεσμάτων της αναζήτησης, πράγμα καταστροφικό για τη δημοτικότητα των site που χρησιμοποιούν flash.
Η adobe σε μια προσπάθεια να βοηθήσει το SEO των Flash sites, αποφάσισε να συνεργαστεί στενότερα με τις γνωστές μηχανές αναζήτησης google και yahoo ώστε να βελτιωθούν σημαντικά τα αποτελέσματα αναζήτησης δυναμικού περιεχομένου και πλούσιων διαδικτυακών εφαρμογών (RIAs). Για να το πετύχει αυτό η Adobe, παρέχει βελτιστοποιημένη τεχνολογία του Flash Player στην Google και την Yahoo, ώστε να είναι εφικτή η ανάκτηση πληροφοριών από αρχεία τύπου Flash (SWF) που μέχρι τώρα δεν μπορούσαν να ανιχνευθούν και να καταχωρηθούν στους καταλόγους τους.

Ολόκληρο το κείμενο στα Αγγλικά:
http://www.readwriteweb.com/archives/adobe_makes_flash_searchable.php
Απόπειρα αυτόματης μετάφρασης σε Ελληνικά:
http://babelfish.yahoo.com/translate_url?doit=done&tt=url&intl=1&fr=bf-home&trurl=http%3A%2F%2Fwww.readwriteweb.com%2Farchives%2Fadobe_makes_flash_searchable.php&lp=en_el&btnTrUrl=Translate

Ανακοίνωση της Adobe:
http://www.adobe.com/aboutadobe/pressroom/pressreleases/200806/070108AdobeRichMediaSearch.html