H ESET παρουσιάζει εφαρμογές προστασίας από malware, για περιβάλλοντα Linux μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων

Αθήνα – 19 Νοεμβρίου 2007 – Η Adaox, η εταιρεία που διανέμει στην Ελλάδα τις εφαρμογές ασφαλείας της ESET, ανακοίνωσε τη διάθεση τριών νέων λύσεων ασφαλείας για δικτυακά περιβάλλοντα Linux μεγάλων και μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Οι νέες λύσεις ασφαλείας για Gateways, File και Mail Servers στηρίζονται στη βραβευμένη μηχανή ανίχνευσης malware του ESET NOD32 Antivirus και παρέχουν στους χρήστες Linux το υψηλό επίπεδο προστασίας ενάντια στο κακόβουλο λογισμικό, με μηδαμινή επιβάρυνση στην απόδοση των servers και των δικτύων.

“Καθώς οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να επεκτείνουν τη βασισμένη στο Linux δικτυακή υποδομή τους, χρειάζονται κάποιες αναβαθμίσιμες και στιβαρές λύσεις ασφάλειας, οι οποίες θα ενσωματωθούν στα περιβάλλοντα Linux που χρησιμοποιούν” δήλωσε ο Miroslav Trnka, συνιδρυτής και τεχνικός διευθυντής της ESET. “Οι λύσεις της ESET, με τη μηδαμινή επιβάρυνσή τους στην απόδοση των δικτύων και με σχεδιασμό που παρέχει πολλές δυνατότη-τες διαμόρφωσης, ταιριάζουν απόλυτα σε περιβάλλοντα Linux όλων των μεγεθών. Και καθώς οι πλατφόρμες Linux συνεχίζουν να εξελίσσονται, η ESET θα συνεχίσει να αναπτύσσει τις αποδοτικότερες και πιο καινοτόμες λύσεις κατά του malware, που κυκλοφορούν στην αγορά”.

Βασισμένα στην ισχυρή τεχνολογία ThreatSense® της ESET για προληπτική (proactive) ανίχνευση του malware, τα προϊόντα αυτά χαρακτηρίζονται από μια πρωτοφανή ταχύτητα και έναν υψηλό βαθμό ανίχνευσης απειλών. Το πολύ ελαφρύ ίχνος (footprint) και η γρήγορη απόδοσή τους, καθιστούν τις λύσεις αυτές απολύτως ενδεδειγμένες για το απαιτητικό περιβάλλον συστημάτων με κυκλοφορία μεγάλου όγκου δεδομένων. Οι νέες λύσεις της ESET μπορούν είτε συνδυασμένες είτε ξεχωριστά, να ικανοποιήσουν τις ανάγκες επιχειρήσεων κάθε μεγέθους.

ESET Gateway Security για Linux/FreeBSD
Το ESET Gateway Security ενισχύει την ασφάλεια των δικτύων παίρνοντας θέση στην πρώτη γραμμή άμυνας ενάντια στις εξελισσόμενες απειλές, προστατεύοντας τα HTTP και FTP gateways μιας επιχείρησης από γνωστούς και άγνωστους ιούς, worms, trojans, spyware και phishing. Όλο το εισερχόμενο και εξερχόμενο web traffic ελέγχεται αυτόματα για γνωστό αλλά και νέο malware, χρησιμοποιώντας την ισχυρή τεχνολογία ανίχνευσης ThreatSense για να διασφαλίσει την προστασία και την υψηλή απόδοση μικρών και μεγάλων HTTP object downloads.

ESET Mail Security για Linux/FreeBSD
Το ESET Mail Security προστατεύει τους Linux και FreeBSD mail servers από όλα τα είδη διαδικτυακών απειλών, συμπεριλαμβανομένων των spyware και spam σε όλο το εισερχόμενο και εξερχόμενο traffic. Επιτρέπει επίσης διαφορετικό configuration ανά mailbox και διαθέτει φίλτρα για περιορισμό της ανίχνευσης ανάλογα με το μέγεθος των αρχείων, με το είδος συμπίεσης αλλά και με το χρόνο ανίχνευσης.

ESET File Security για Linux/FreeBSD
Το ESET File Security παρέχει στους Linux/FreeBSD file servers προστασία από malware είτε on-demand είτε on-access, μέσω παρακολούθησης και ελέγχου ολόκληρου του συστήματος αρχείων, σε πραγματικό χρόνο.

Εκτός από τη μοναδική λειτουργικότητα που προσφέρουν, οι νέες εφαρμογές ασφάλειας της ESET για Gateways, Mail και File servers, διαθέτουν και πολλά από τα βασικά χαρακτηριστικά των υπόλοιπων προϊόντων της ESET όπως τα ακόλουθα:

• Υποστήριξη πολλαπλών επεξεργαστών (Multi-processor support): Βελτιώνει θεαμα-τικά την απόδοση, επιτρέποντας την ταυτόχρονη ανίχνευση πολλών αρχείων

• ThreatSense.Net sample submission system: Οι χρήστες Linux μπορούν να ε-πωφεληθούν από το ESET ThreatSense.Net, ένα on-line σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης. Το ThreatSense.Net ελέγχει τις διεθνείς “επιδημίες” malware βασιζόμενο στις πληροφορίες που συγκεντρώνονται από την επικοινωνία των χρηστών του ESET NOD32 και του ESET ThreatLab.

Διαθεσιμότητα
Οι λύσεις ασφαλείας ESET Gateway, File και Mail Security για Linux είναι άμεσα διαθέσιμες και υποστηρίζουν όλες τις γνωστές διανομές Linux συμπεριλαμβανομένων των Red Hat, Fedora, Mandriva, SuSE, Ubuntu και Debian. Για περισσότερες πληροφορίες ή για δωρεάν δοκιμαστικές εκδόσεις των εφαρμογών ασφαλείας της ESET, επισκεφτείτε το http://www.eset.com.

Σχετικά με την ADAOX (www.adaox.com)
Η ADAOX συστήθηκε το 2001, με στόχο την προώθηση και διανομή κορυφαίων λογισμικών λύσεων ασφάλειας και ανάκτησης δεδομένων, στην περιοχή των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της Βό-ρειας Αφρικής. Σήμερα διαθέτει γραφεία στη Λευκωσία, στην ΑΘήνα και στο Ντουμπάι, καθώς και ένα δίκτυο 500 συνεργαζόμενων εταιρειών σε 15 χώρες, προσφέροντας ένα ευρύ φάσμα προϊόντων antivirus, antispam, web filtering και monitoring, intrusion detection, Internet bandwidth optimization καθώς και λύσεις για backup, data deployment.

Σχετικά με την ESET (www.eset.com)
Η ESET ιδρύθηκε το 1992, με στόχο την ανάπτυξη και την υποστήριξη λογισμικού antivirus και security. Στο μακρύ κατάλογο των εταιρικών πελατών της συγκαταλέγεται και η Microsoft, που χρησιμοποιεί το NOD 32 για να ελέγξει τα προϊόντα της, πριν τα διοχετεύσει στην αγορά. Η ESET εδρεύει στις ΗΠΑ, ενώ τα προϊόντα της είναι διαθέσιμα σε περισσότερες από 100 χώρες, μέσω θυγατρικών (Βρετανία, Τσεχία, Σλοβακία) ή τοπικών συνεργατών.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με συνεργασίες, πωλήσεις, τεχνική υποστήριξη, δελτία τύπου παρακαλούμε επισκεφθείτε το http://www.adaox.com ή επικοινωνήστε με την εταιρεία:

ADAOX HELLAS
Σεμιτέλου 6, 11528 Αθήνα
Τηλ: (210) 7759270
Fax: (210) 7708955
e-mail: info@adaox.com