Γίνεται πράξη το φθηνό Iντερνετ δια στόματος του υφυπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών

Την απόφαση της κυβέρνησης να λάβει όλα εκείνα τα μέτρα που θα συμβάλλουν στη διάδοση και ανάπτυξη του τομέα της Ευρυζωνικότητας στη χώρα μας, επανέλαβε ο υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών Αναστάσιος Νεράντζης, μιλώντας στο 11ο Συνέδριο Εφαρμογών Πληροφορικής, που πραγματοποιείται στα πλαίσια της έκθεσης INFOSYSTEM.
Όπως τόνισε ο κ. Νεράντζης, οι νέες υποδομές ηλεκτρονικής επικοινωνίας καθίστανται βασικά “δομικά στοιχεία” μιας σειράς δράσεων που στόχο έχουν τη διευκόλυνση της μετάβασης προς την κοινωνία των πληροφοριών, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων, την ενίσχυση της εσωτερικής αγοράς των κρατών-μελών της ΕΕ, την ικανοποίηση των κοινωνικών και πολιτιστικών αναγκών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.
Ο υφυπουργός Μεταφορών και Επικοινωνιών κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση για αδράνεια στον τομέα αυτό με αποτέλεσμα όπως είπε η Ελλάδα να εμφανίζεται ουραγός στη διείσδυση των σταθερών ευρυζωνικών συνδέσεων, με ποσοστό μόλις 0,2%, όταν ο ευρωπαϊκός μέσος όρος είναι 7,6% και επισήμανε το ενδιαφέρον της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού για την ανάπτυξη της Κοινωνίας της Πληροφορίας. Όπως είπε ήδη υλοποιείται η εξαγγελία του πρωθυπουργού για φτηνό internet.
Χρειάζεται, τόνισε, σειρά μέτρων και τολμηρών παρεμβάσεων από την πλευρά της πολιτείας, νέες πρωτοβουλίες από τον ιδιωτικό τομέα και την ερευνητική κοινότητα, και ενεργή συμμετοχή από όλους τους πολίτες. Κατά τον κ. Νεράντζη σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσει ο νέος νόμος περί ηλεκτρονικών επικοινωνιών, ο οποίος, κατατίθεται σύντομα στην Βουλή. Οι διατάξεις του σχεδίου νόμου αναμένεται να συντελέσουν στην ανάπτυξη της ευρυζωνικότητας με την ρύθμιση των θεμάτων της διασύνδεσης των δικτύων και της πρόσβασης σ’ αυτά.