Έτοιμο το Google Checkout

Ξεκινάει την λειτουργία του η νέα υπηρεσία το google με την ονομασία checkout, που πρόκειται για έναν νέο εναλλακτικό τρόπο πληρωμών και δεν είναι τελικά αυτό που αποκαλούσαν αρκετοί ως «paypal killer» .
Η νέα υπηρεσία, προορίζεται να δώσει στις επιχειρήσεις έναν εύκολο τρόπο χρέωσης των εμπορευμάτων και των υπηρεσιών τους, και να διευκολύνει τους πελάτες που έχουν πολλούς λογαριασμούς προσφέροντας τους απευθείας συναλλαγές με τους εμπόρους από ένα μόνο account. Σαν αγοραστής, θα χρειαστείτε έναν Google account για να χρησιμοποιήσετε αυτήν την υπηρεσία, στο οποίο θα πρέπει να συμπληρώσετε την διεύθυνση σας, τον τηλεφωνικό αριθμό, και τις συνηθισμένες πληροφορίες μιας πιστωτικής κάρτας. Αυτό το κάνετε μια φορά, και έπειτα είστε έτοιμοι να κάνετε online αγορές από καταστήματα όπως τα Starbucks, Buy.com, και Tweeter με ελάχιστα clicks.
Και πάλι το δυνατό σημείο της νέας υπηρεσίας της Google, του Google Checkout είναι η απλότητά της, και η διευκόλυνση που παρέχει στους αγοραστές προσφέροντας μας έναν λογαριασμό για όλες τις online αγορές μας.
Το Google για κάθε συναλλαγή κρατάει από τους έμπορους ένα μικρό ποσοστό (μικρότερο από αυτό που κρατάει το eBay) και όσοι έμποροι χρησιμοποιούν AdWords (τις διαφημίσεις του google) για κάθε 100 $ που δίνουν για διαφήμιση, έχουν 1.000 $ έκπτωση στο ποσοστό κρατήσεων, πράγμα που σημαίνει πως για κάποιους εμπόρους που διαφημίζονται στα AdWords η υπηρεσία δεν θα τους κοστίζει τίποτε.

http://checkout.google.com/

http://blogs.zdnet.com/Google/index.php?p=246

Reviewed: Google Checkout Payment System


http://arstechnica.com/news.ars/post/20060629-7166.html
http://www.pcworld.com/news/article/0,aid,126290,00.asp
http://www.dailytech.com/article.aspx?newsid=3077
http://blogs.zdnet.com/SAAS/index.php?p=176