Έσπασε και η προστασία BD+ στους δίσκους bluray

Οι (απέλπιδες) προσπάθειες της sony να εμποδίσει την παράνομη αντιγραφή υλικού από τους δίσκους της, λέγεται ότι έπαιξαν τον ρόλο τους στην επικρατηση των μπλέ δίσκων έναντι των hd dvd (r.i.p.).

Πρόσφατο όπλο της sony: Το BD+. Το BD+ προϋποθέτει την ύπαρξη μιας virtual machine μεσα στο μηχάνημα αναπαραγωγής (έτσι, για να ρίχνουμε και το κόστος κιόλας). Το οποίο επιτρέπει στους παραγωγούς να τοποθετούν εκτελέσιμο κώδικα (!) στα δισκάκια bluray, ο οποίος πραγματοποιεί συγκεκριμένες ενέργειες προστασίας περιεχομένου, όπως έλεγχος αν η συσκευή αναπαραγωγής εχει υποστεί τροποποίηση, ή αν εχουν αλλαχθεί τα κλειδιά σε καποιο δισκακι. Η προστασία BD+ αλλοιώνει το περιεχόμενο του υπερπολίτιμου (βλέπε εικόνα) περιεχομένου που υπάρχει στο δισκάκι, και μόνο αν το BD+ ενεργοποιηθεί και τα βρεί όλα ΟΚ, μπορεί να γίνει απρόσκοπτα η αναπαραγωγή.

Πρόσφατη ήττα του όπλου της sony: To AnyDVD HD 6.4.0.0, που αφαιρεί εντελώς την  προστασία BD+. Τόσο απλα. Επίσης, στις σημειώσεις τους προγράμματος αναφέρεται ότι αυτή η αφαίρεση αυξάνει την συμβατότητα με τίτλους της Twentieth Century Fox. Με άλλα λόγια η κόπια των τιτλων της Twentieth Century Fox θα παίζει εγγυημένα σε όλα τα BDplayers, ενώ το αυθεντικό μπορεί να έχει “θέματα” συμβατότητας.Κατά την γνώμη του γράφοντος, όλη η έρευνα για την ανάπτυξη του παραπάνω λογισμικού τζάμπα κόπος και χρήματα (που μετακύλισαν στις τελικές τιμές των players) ήταν, μιας και το bluray εχει την καλύτερη hardware-based προστασία: 20€ το άδειο δισκάκι. Για να δω ποιοί τολμάνε να αρχίσουν τις μαζικές αντιγραφές…

Πηγή: Daily Tech