Επανέρχεται για τρίτη φορά η οδηγία για τις ευρεσιτεχνίες λογισμικού.

Ο Charlie McCreevy επίτροπος εσωτερικών αγορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσπαθεί να ξανανοίξει το θέμα της καταψηφισμένης οδηγίας για τις ευρεσιτεχνίες λογισμικου.Ο επίτροπος έχει αρχίσει δημόσιες διαβουλεύσεις για την μελλοντική δράση στην πολιτική διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας,ώστε να δημιουργηθεί ένα πανκοινοτικό σύστημα διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας που θα λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες ατόμων και εταιρειών που δραστηροποιουντε στον χώρο.
Ο επίτροπος δηλώνει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θέλει να κάνει πραγματικότητα την ενιαία αγορά για τα διπλώματα ευρεσιτεχνιας,και καλεί τα ενδιαφερόμενα μέρη να καταθέσουν τις απόψεις τους ως τις 31 Μαρτίου για το πώς θα μπορούσε αυτό να επιτευχθεί.
Φαίνεται ότι οι μεγάλες εταιρείες θα συνεχίζουν να προωθούν συνεχώς την οδηγια,εως ότου στο τέλος επιτύχουν τον σκοπό τους.
Υπενθυμίζεται ότι ακόμα δυο φορές η συγκεκριμένη οδηγία έχει αποριφθει,την πρώτη φορά από την Ευρωπαϊκη Επιτροπή,και την δεύτερη το περασμένο καλοκαίρι από την συντριπτική πλειοψηφία των μελών του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.
http://www.regdeveloper.co.uk/2006/01/17/ec_patents_directive_revived/
http://yro.slashdot.org/article.pl?sid=06/01/17/1822211&from=rss