Ενεργό το street view της Google και για την Ελλάδα

Επιτέλους έχουμε online την χαρτογράφηση των περισσότερων δρόμων και της Ελλάδας από την Google και ενεργή την προβολή του Street View. Πηγαίνετε εδώ https://maps.google.com γράφετε την διεύθυνση και την πόλη που θέλετε και απλά σέρνεται το κίτρινο εικονιδιάκι πάνω στο σημείο του δρόμου που σας ενδιαφέρει ή στο παράθυρο πληροφοριών κάντε κλικ στον υπερσύνδεσμο που γράφει “street view”. Δοκιμάστε το! Κάτω αριστερά στον χάρτη αναφέρει και την ημερομηνία που έγινε η λήψη των φωτογραφιών για την πανοραμική προβολή που σας εμφανίζει.
Ενημερωτικά η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα δεν έδινε άδεια στην Google ώστε να ενεργοποιηθεί η υπηρεσία αυτή, μέχρι πριν λίγους μήνες.

Η Google έχει χαρτογραφήσει με την ίδια μέθοδο μέχρι και βυθούς https://www.google.com/maps/views/streetview/oceans αλλά και την σελήνη http://www.google.com/moon . Παρέχει πανοραμικές προβολές και από μουσεία και γκαλερί https://www.google.com/maps/views/streetview/art-project και άλλους χώρους και δίνει την δυνατότητα σε όσους επαγγελματίες το επιθυμούν να γίνει πανοραμική προβολή και μέσα στους επιχειρηματικούς τους χώρους http://www.google.com/maps/about/partners/businessview/