Εμείς και η γη…

Σύμφωνα με μελέτες επιστημόνων της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ, η γη σήμερα έχει το θερμότερο κλίμα των τελευταίων τετρακοσίων χρόνων και απ’ότι φαίνεται, των τελευταίων χιλετιών. Οι επιστήμονες ήρθαν στο συμπέρασμα πως ο κύριος λόγος της υπερθέρμανσης του πλανήτη είναι οι άνρθωποι και η ανάπτυξη της βιομηχανίας και δεν έχει ξανασυμβεί στον πλανήτη μας όντας φυσική διαδικασία όπως ισχυρίζονταν κάποιοι.
Οι κλιματολόγοι Michael Mann, Raymond Bradley και Malcolm Hughes κατέληξαν στο οτι το βόρειο ημισφαίριο σήμερα έχει την μεγαλύτερη μέση θερμοκρασία των τελευταίων 2000 χρόνων.
Σύμωνα με μια άλλη έρευνα που έγινε παράλληλα με την πρώτη, οι μισοί ισχυροί τυφώνες στον Ατλαντικό ωκεανό προκλήθηκαν από το φαινόμενο του θερμοκηπίου.
Οι χειρότερες προβλέψεις για την κατάληξη αυτού του φαινομένου τις έκανε ο Στίβεν Xόκινγκ, ο οποίος στην διάρκεια μιας ομιλίας του στο Πεκίνο ανέφερε τους φόβους του και είπε πως είναι δυνατόν η γη να μετατραπεί λόγω της συγκέντρωσης διοξειδίου του άνθρακα σ’εναν πλανήτη όπως η Αφροδίτη, με θερμοκρασία περίπου 250°C. Τα πράγματα διαφαίνονται δύσκολα για τον πλανήτη μας…

Πηγές: http://www.heraldsun.news.com.au/common/story_page/0,5478,19557250%255E663,00.html
http://www.physics4u.gr/news/2006/scnews2511.html