Εξωτερικές κάρτες γραφικών;

Όσο αυξάνονται οι απαιτήσεις των gamers για καλύτερα γραφικά, τόσο βλέπουμε να κυκλοφορούν από τις ATI και NVIDIA chipsets και κάρτες περισσότερο ενεργοβόρες και με μεγαλύτερες απαιτήσεις για ψύξη και χώρο στα κουτιά μας. Μερικές κάρτες έχουν φτάσει σε σημείο να καταλαμβάνουν δυο υποδοχές της motherboard για να χωρέσουν στο κουτί.
Τώρα και οι δυο μεγάλες εταιρείες ψάχνουν για νέες λύσεις και πειραματίζονται με εξωτερικές κάρτες γραφικών, όπως την Quadro Plex 1000 της NVIDIA είναι ένα σύνολο επεξεργαστών γραφικών που εσωκλείονται σε δικό τους κιβώτιό, ικανό να αποδώσει 80 δισεκατομμύρια pixels ανά δευτερόλεπτο και να τροφοδοτήσει πολλαπλά monitors με μια συνδυασμένη ανάλυση που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 148 εκατομμύρια pixels.
Οι τιμές βέβαια ξεφεύγουν εντελώς, αφού ξεκινάνε από τα $ 17.500, μια και η λύση αυτή κυρίως προορίζεται ως λύση για δικτυακό rendering.
Μετά την συνένωση των ATI και AMD και την αυξημένη ζήτηση νέων καρτών γραφικών, υπάρχει πιθανότητα να δούμε νέες εξωτερικές κάρτες γραφικών με πολύ καλές επιδόσεις και ασφαλώς πιο προσιτές τιμές.

http://arstechnica.com/news.ars/post/20060802-7409.html