Εξαρθρώθηκε κύκλωμα πορνογραφίας

Τέσσερις Έλληνες συνελήφθησαν σε Αθήνα και Σέρρες από αστυνομικούς του νεοσύστατου τμήματος δίωξης ηλεκτρονικού εγκλήματος, κατηγορούμενοι για διακίνηση πορνογραφίας μέσω διαδικτύου. Και οι τέσσερις είχαν κατασκευάσει από το 2002 ιστοσελίδα πορνογραφικού περιεχομένου χρησιμοποιώντας server αλλοδαπών, προκειμένου να αποφύγουν τον εντοπισμό τους από τις ελληνικές διωκτικές αρχές. Στην κατοχή των τεσσάρων βρέθηκε υλικό παιδικής πορνογραφίας καθώς και ερωτικών περιπτύξεων ιδιωτών, οι οποίοι δε γνώριζαν ότι τους βιντεοσκοπούσαν. Την ίδια στιγμή, οι δράστες εξαπατούσαν τους χρήστες του ίντερνετ που επισκέπτονταν την ιστοσελίδα τους, καθώς γινόταν εκτροπή σε ροζ γραμμές του εξωτερικού και έτσι οι ανυποψίαστοι πολίτες χρεώνονταν με υπέρογκα χρηματικά ποσά. Επίσης, κατηγορούνται για ξέπλυμα χρήματος από παράνομες δραστηριότητες.

Στον εισαγγελέα η δικογραφία

Αστυνομικοί του ηλεκτρονικού εγκλήματος κατάσχεσαν επτά ηλεκτρονικούς υπολογιστές, φωτογραφικό αρχείο γυμνών γυναικών, δώδεκα πιστωτικές κάρτες και δύο πιστωτικά βιβλιάρια, καθώς και πολλά cd- rom και δισκέτες.

Παράλληλα, κατασχέθηκε βιντεοσκοπημένο υλικό από ζευγάρια σε ξενοδοχεία καθώς και φωτογραφίες γυμνών γυναικών από όλη τη χώρα από δοκιμαστήρια καταστημάτων.

Η δικογραφία έχει ήδη σταλεί στον εισαγγελέα.

http://www.ert.gr/eidiseis/newsDetails.asp?id=88737