Έφτασε και το Blu-ray DVD

Μετά από αρκετά χρονάκια αξιώθηκα να αποκτήσω το πολυπόθητο dvd-recorder. Χαρά μεγάλη, τα πρώτα πέντε κάηκαν εν μια νυκτί. Η τιμή με έτσουξε λίγο στα δισκάκια, αλλά δεν βαριέσαι, είχα το απόλυτο εργαλείο προβολής ταινιών και αποθήκευσης δεδομένων. Τα 4,7 GB μου ήταν υπεραρκετά, πόσα ακόμα θα μπορούσαν να μου δώσουν. Μετά από τρία χρόνια βγήκαν τα dvd recorders διπλής στρώσης. Χαλάλι σας είπα, και τα 4,7 GB μου είναι αρκετά ακόμα … σκέφτηκα ο αφελής.

Δεν περάσανε μερικοί μήνες και σκάει το παρατράγουδο που ακούει στο όνομα blu-ray. Με 25 GB γίνεσαι άρχοντας των bytes, και για να είμαι πιο ακριβής των Gigabytes. Ρίχνω ένα βλέμμα στο dvd recorder μου και με πιάνει το παράπονο, ” Που πάς ρε Kαραμήτρο με 4,7 GB “. Και δεν είναι μόνο τα μπλέ δισκάκια στην προσφορά, για να τσιμπήσεις σου πετάει και η κυρία SHARP και 160 GB ενσωματωμένο σκληρό και δεύτερη είσοδο για τα ” ξεπερασμένα ” σου δισκάκια. Για κάτσε ρε μεγάλε, τρία αποθηκευτικά μέσα ταυτόχρονα; Ούτε στα πιο τρελά μας όνειρα τέτοιο πάρτυ. Κάνε backup ότι σου κατέβει στην κούτρα. Γιατί να σβήνεις προκειμένου να κάνεις οικονομία χώρου, και δεν γράφεις καλύτερα! Κάπως έτσι θα το σκέφτηκαν τα παλικάρια.

Δεν είναι μόνο αυτό όμως στο πλάνο. Είναι και κάτι άλλο, που δεν σου περνάει εύκολα από το μυαλό αν δεν δεις την τιμή. Τα $ 3.000 που σου χρειάζονται για να το αποκτήσεις είναι μια εξαιρετική παράμετρος προστασίας, για την αντιγραφή και διανομή στα peer to peer δίκτυα.

Πόση ώρα σου χρειάζεται για να διαμοιραστεί μια ταινία υψηλής ανάλυσης ακόμα και με DSL. Μην το σκέφτεσαι, πάρα πολύς χρόνος. Για συμπίεση ούτε λόγος, 25 GB είναι πάρα πολλά ότι και να κάνεις.

Καλά, θα μου πείτε, τα κινηματογραφικά στούντιο είναι αυτά που κανονίζουν αν θα βγεί το blu-ray στην αγορά; Δεν αντιλέγω, το blu-ray θα έβγαινε ούτως ή άλλως. Αυτό όμως που παίζει ρόλο είναι το πότε θα κυκλοφορούσε. Σε 7 χρονάκια δεν θα τις χαλούσε τις κατασκευάστριες εταιρίες να τα κυκλοφορήσουν, ώστε να προλάβουν να κάνουν απόσβεση στα διπλής στρώσης. Γιατί να τα βγάλουν μέσα στο 2005 αλλιώς;

Και συ μορφονιέ, που θα το βλέπεις το έργο σε blu-ray ; Εκεί που το έβλεπα όταν βγήκαν τα dvd στην αγορά. Δεν χρειάζεσαι blu-ray recorder για να το δεις, αλλά player. Θα ξηλωθείς λίγο, όμως η ποιότητα θα σε ανταμοίψει.

Και έτσι θα περνάνε τα χρόνια φίλοι μου, και θα ξηλωνόμαστε, και δισκάκια 700 GB θα δουλεύουμε, και θα απολαμβάνουμε ποιότητα, και το πρόβλημα της πειρατίας θα λυθεί, και τζίρος στις κατασκευάστριες εταιρίες θα γίνεται, και όλα σχεδιασμένα για σένα, χωρίς εσένα θα είναι, και λόγος δεν θα σου πέφτει. Ένας παράδεισος θα γίνουμε.

Άντε να δούμε…..

http://sharp-world.com/corporate/news/041111.html
http://www.sony.net/SonyInfo/News/Press/200411/04-1116E/
http://www.pcmag.gr/articles/view-article.rx?oid=256267
http://www.sony.net/Products/Media/DataMedia/products/ProDiscDATA/index.html