Διευκρινίσεις από Microsoft για Vista activations

Η Microsoft επιχείρησε την Τρίτη να δώσει διευκρινίσεις για τις ενεργοποιήσεις των Vista, σε μία προσπάθεια να καθησυχάσει τους χρήστες και ειδικά εκείνους που αναβαθμίζουν συχνά το hardware του υπολογιστή τους.

Σύμφωνα με τον Mike Burk εκπρόσωπο της Microsoft από το Licensing Dept, τα vista δεν θα απαιτήσουν επανενεργοποίηση του συστήματος, εκτός αν αλλάξει κανείς το σκληρό δίσκο και ένα άλλο υποσύστημα. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες θα είναι σε θέση να αλλάξουν τις κάρτες CPUs, μνήμης και γραφικών χωρίς οποιαδήποτε ανησυχία για επανενεργοποίηση είτε στο διαδίκτυο είτε τηλεφωνικώς.

Εαν όμως για παράδειγμα αλλαχθεί ο σκληρός δίσκος και η μητρική, τότε θα χρειασθεί ξανά ενεργοποίηση.
Εξήγησε ‘ότι η διαδικασία ενεργοποίησης της Microsoft για τα vista, συγκρίνει τις πληροφορίες από την αρχική επικύρωση — που περιλαμβάνει τη διαμόρφωση υλικού της συσκευής — ενάντια στη νέα διαμόρφωση για να μεταφέρει την άδεια σε ένα νέο κομμάτι του υλικού. Αυτή η διαδικασία, μια επέκταση του Microsoft’s Windows Genuine Advantage (WGA) με σκοπό να καταπολεμήσει την πειρατεία λογισμικού, χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο για να αξιολογήσει εάν το λογισμικό εγκαθίσταται στην ίδια συσκευή, και η επικύρωση του λογισμικού θα αποτύχει εάν ανιχνεύσει μια ουσιαστικά διαφορετική διαμόρφωση υλικού” .Επίσης είπε ότι η κατάσταση είναι παρόμοια με αυτό που πολλοί χρήστες των XP δοκιμάζουν σήμερα, και ότι η Microsoft έχει βελτιώσει τον αλγόριθμο που χρησιμοποιείται για να καθορίσει ποιες αλλαγές υλικού αποτελούν έχουν συμβεί.

Εαν κάποιος λόγω αλλαγών δεν μπορεί να ενεργοποιήσει ξανά τα vista, τότε ή μπορεί να αγοράσει μια πρόσθετη άδεια είτε να επιδιώξει την επανόρθωση μέσω των υπηρεσιών υποστήριξης της Microsoft.

Πάντως σύμφωνα με το bit-techοι χρήστες θα μπορούν να κάνουν μέχρι 10 ενεργοποιήσεις στο ίδιο μηχάνημα.

bit-tech
http://www.arnnet.com.au/index.php/id;1492313846;fp;256;fpid;98765
http://www.dabcc.com/article.aspx?id=2827