Διαβάστε από που προέρχονται τα ονόματα μερικών πολύ γνωστών εταιριών

adidas – από το όνομα του ιδρυτή Adolf Dassler.
Adobe – από το όνομα του ποταμού Adobe Creek που βρισκόταν πίσω από τα σπίτια των ιδρυτών της εταιρείας John Warnock και Chuck Geschke.
Amazon.com – Ο Έλληνας ιδρυτής της Jeff Bezos μετονόμασε από Cadabra.com σε Amazon την εταιρεία του, από το όνομα του γνωστού ποταμού Αμαζόνιου. Λένε πως σκέφτηκε πως αυτό το όνομα θα είχε περισσότερες πιθανότητες πωλήσεων για ένα βιβλιοπωλείο από ότι το παλιότερο. Μια άλλη εκδοχή υποστηρίζει ότι ο Bezos έδωσε το όνομα Amazon στο γνωστό online βιβλιοπωλείο (και όχι μόνο) επειδή τις εποχές που το έφτιαξε το Yahoo ταξινομούσε και παρουσίαζε αλφαβητικά τις καταχωρήσεις και έτσι με αυτό το όνομα θα έβγαινε στην λίστα πριν από τα καταστήματα των ανταγωνιστών του.
BenQ – Bringing ENjoyment and Quality to life
Coca-Cola – Το όνομα Coca-Cola προήλθε από τις λέξεις coca (τα φύλλα) και kola (φρούτα) που χρησιμοποιούνται στο γνωστό αναψυκτικό για να δίνουν γεύση.
Cisco – συντομογραφία για το Σαν Φρανσίσκο. Επίσης έχει προταθεί ότι ήταν “CIS-co” – Computer Information Services όπου ήταν το τμήμα που εργάστηκαν οι ιδρυτές του, στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ
Debian – ο ιδρυτής Ian Murdock το ονόμασε από τα αρχικά του ονόματος του και της φίλης του, Debra.
eBay – ο Pierre Omidyar, που είχε δημιουργήσει τον ιστοχώρο εμπορικών συναλλαγών δημοπρασίας, είχε δημιουργήσει και μια συμβουλευτική εταιρεία με όνομα Echo Bay Technology Group. Το “Echo Bay” δεν είχε σχέση με την πόλη της Νεβάδα, ή οποιαδήποτε άλλη πραγματική τοποθεσία. Απλώς ακουγόταν όμορφα σαν φράση όπως είπε και ο ίδιος ο Omidyar. Όταν αργότερα προσπάθησε να καταχωρήσει το domain EchoBay.com, διαπίστωσε ότι υπήρχε μια εταιρεία με όνομα Echo Bay Mines, που ήταν μια επιχείρηση μεταλλείας και το είχε ήδη κλείσει. Έτσι ο Omidyar σκέφτηκε ότι το δεύτερο καλύτερο όνομα είναι το eBay.com. το οποίο και κατοχύρωσε.
Esso – από τα αρχικά S.O. (Standard Oil of New Jersey).
Lotus – Ο Mitch Kapor έδωσε το όνομα στην επιχείρησή του από την ‘The Lotus Position’ ή την ‘Padmasana’ της yoga μιας και ήταν δάσκαλος yoga.
Lycos – από Lycosidae, η οικογένεια των αραχνολύκων.
Novell – Η Novell, Α.Ε. ονομαζόταν πριν Novell Data Systems με συνιδρυτή τον George Canova. Το όνομα προτάθηκε από τη σύζυγο του George που από λάθος νόμιζε πως Novell σημαίνει “νέο” στα γαλλικά. Nouvelle είναι το θηλυκό του γαλλικού επιθέτου “Nouveau”. “Nouvelle” ως ουσιαστικό στα γαλλικά σημαίνει “ειδήσεις”.
Nintendo – Η Nintendo αποτελείται από 3 ιαπωνικούς kanji χαρακτήρες, Nin-ten-do όπου τα δύο Nin-ten-do μπορούν να μεταφραστούν ως “ο παράδεισος ευλογεί τη σκληρή εργασία” ενώ do είναι ένα κοινό τελείωμα για πολλά καταστήματα.
Red Hat – Το καπέλο της ομάδας Cornell lacrosse (με τις κόκκινες και άσπρες λωρίδες) δόθηκε στον ιδρυτή της επιχείρησης Marc Ewing όσο πήγαινε ακόμα στο κολέγιο από τον παππού του. Υποτίθεται πως οι άνθρωποι θα πήγαιναν στον άνθρωπο με το κόκκινο καπέλο για να λύσουν τα προβλήματά τους. Ο Marc Ewing τελικώς έχασε το καπέλο το οποίο και ψάχνει απελπισμένα όπως αναφέρει και στο εγχειρίδιο της βήτα έκδοσης του Red Hat Linux όπου έχει και μια έκκληση στους αναγνώστες, εάν κάποιος το έχει βρει να του το επιστρέψει.
Six Apart – από τους ομοιδρυτές Ben και Mena Trott που γεννήθηκαν με 6 ημέρες διαφορά (τον Σεπτέμβριο του 1977).
Smart = Swatch + Mercedes + Art
Sprint από τη μητρική εταιρεία του, “Southern Pacific Railroad INTernal Communications”.
Starbucks – πήρε το όνομα του από τον Starbuck, έναν χαρακτήρα στο μυθιστόρημα με το κυνήγι της πασίγνωστης φάλαινας Moby-Dick, του Herman Melville.
VOLVO – από τη λατινική λέξη “VOLVO”, που σημαίνει “εγώ κυλώ”.
Zend – ένα συνδυασμένο αρκτικόλεξο από τα ονόματα Zeeev Suraski και Andi Gutmans, των δύο ιδρυτών της Zend Technologies (http://www.zend.com).

Μετάφραση και πολύ περισσότερες επεξηγήσεις από:
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_company_name_etymologies