Δελτίο τύπου :: Παρουσίαση νέου Μεταπτυχιακού Προγράμματος ΜΒΙΤ

Την Τρίτη 28 Ιουνίου 2005 και ώρα 18:30, το Athens Information Technology (ΑΙΤ) πραγματοποιεί εκδήλωση για την ενημέρωση του κοινού αναφορικά με το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα εξειδίκευσης του ΑΙΤ, το Master of Science in Management of Business, Innovation and Technology (MBIT).

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο ΑΙΤ, αμφιθέατρο 3Α (3ος όροφος), 19,5 χλμ. Λεωφ. Μαρκοπούλου, Παιανία Αττικής, και θα περιλαμβάνει την παρουσίαση του προγράμματος MBIT, με ενημέρωση των συμμετεχόντων για τη δυνατότητα υποβολής αιτήσεων για πλήρεις και μερικές υποτροφίες, καθώς και παρουσίαση των ακαδημαϊκών και ερευνητικών δραστηριοτήτων του ΑΙΤ. Επιπλέον, οι παρευρισκόμενοι θα ξεναγηθούν στις υπερσύγχρονες ερευνητικές και εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις του ΑΙΤ αλλά και θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν για τα ακαδημαϊκά και ερευνητικά τους ενδιαφέροντα με το ακαδημαϊκό προσωπικό του ΑΙΤ.

Το ΜBIT είναι ένα εξειδικευμένο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών το οποίο προσφέρει στους φοιτητές όλες τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες για μια επιτυχημένη διεθνή καριέρα στην βιομηχανία της Πληροφορικής, των Τηλεπικοινωνιών (ICT) και των Νέων Τεχνολογιών. Είναι σχεδιασμένο με γνώμονα την αντιμετώπιση των σύγχρονων προκλήσεων στη διαχείριση της καινοτομίας στο διεθνές ανταγωνιστικό επιχειρηματικό περιβάλλον. Απευθύνεται σε όσους επιθυμούν να αποκτήσουν γνωστικό υπόβαθρο στο στρατηγικό σχεδιασμό, στη λήψη αποφάσεων σε περιστάσεις αβεβαιότητας καθώς και στην εμπορική υλοποίηση τεχνολογικών εφευρέσεων και καινοτόμων ιδεών.

Το πρόγραμμα σπουδών αποτελείται από 4 υποχρεωτικά μαθήματα και 4 επιλογής τα οποία επιλέγονται από έναν ευρύ κατάλογο μαθημάτων. Δομικό στοιχείο του προγράμματος αποτελεί η σειρά διαλέξεων “Meet the Industry” όπου οι φοιτητές έρχονται σε επαφή με κορυφαία στελέχη της ελληνικής και διεθνής αγοράς καθώς και η συμμετοχή των φοιτητών σε δύο εκπαιδευτικά προγράμματα στελεχών του Πανεπιστημίου Harvard (Kennedy School of Government) σε θεματικές ενότητες όπως: Leadership, Negotiation & Strategy. Για την απόκτηση του πτυχίου απαιτείται η εκπόνηση διπλωματικής εργασίας.

Η φοίτηση διαρκεί 12 μήνες, με εναρκτήρια ημερομηνία την 3η Οκτωβρίου 2005. Η φοίτηση μερικής παρακολούθησης – part time – διαρκεί 24 μήνες.

Τα μαθήματα διδάσκονται στα Αγγλικά. Το Πρόγραμμα διεξάγεται στις υπερσύγχρονες ερευνητικές και εκπαιδευτικές εγκαταστάσεις του ΑΙΤ, που περιλαμβάνουν εργαστήρια – από τα πιο σύγχρονα της Ευρώπης, αμφιθέατρα, αίθουσες διδασκαλίας, βιβλιοθήκη, αναγνωστήριο, εστιατόριο, αίθουσες ψυχαγωγίας κ.α.

Στο ΑΙΤ λειτουργεί ένα άρτια διασυνδεδεμένο και ενημερωμένο Γραφείο Σταδιοδρομίας, που υποστηρίζει ενεργά τους φοιτητές στην εξασφάλιση εργασίας, ανάλογης των προσόντων και δεξιοτήτων τους, στον Όμιλο INTRACOM και σε άλλες ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι πτυχιούχοι σχολών της Ελλάδας και του εξωτερικού με την προϋπόθεση ότι έχουν 2 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέχρι την 9η Σεπτεμβρίου 2005.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Πρόγραμμα Σπουδών και τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων απευθυνθείτε στο 210 6682704, κα Αγγελική Παναγιωτίδου (email: admissions@ait.edu.gr), ή στη διεύθυνση http://www.ait.edu.gr/acadPrograms/MBIT

Εάν επιθυμείτε να παρακολουθήσετε την παρουσίαση του MBIT μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή στο 2106682791, 2106682700 ή στο cbra@ait.edu.gr.

ΠΡΟΦΙΛ ΑΙΤ
Το Athens Information Technology (ΑΙΤ) αποτελεί Ερευνητικό και Εκπαιδευτικό Κέντρο Αριστείας στους τομείς των Τηλεπικοινωνιών, της Πληροφορικής, της Ηλεκτρονικής και του Management. Ιδρύθηκε το 2002 από τον Όμιλο επιχειρήσεων INTRACOM με σκοπό την συνεισφορά στην ενδυνάμωση του επιστημονικού, ερευνητικού και στελεχιακού ιστού της χώρας μας. Tο AIT διενεργεί επιστημονική έρευνα στις παρακάτω περιοχές: •Αυτόνομα Υπολογιστικά Συστήματα και Τεχνολογίες Πλέγματος • Δίκτυα υψηλών ταχυτήτων και Οπτικές Επικοινωνίες • Ασύρματα Ευρυζωνικά Δίκτυα και Δίκτυα Αισθητήρων • Τεχνολογίες Λογισμικού και Εφαρμογές Web • Αλγόριθμοι και Ασφάλεια. Παράλληλα παρέχει Επαγγελματικά Προγράμματα σπουδών στους τομείς τεχνολογίας και διοίκησης, και προσφέρει τα ακόλουθα Μεταπτυχιακά Προγράμματα: • Master of Science in Information Networking (MSIN) σε αποκλειστική πανευρωπαϊκή συνεργασία με το κορυφαίο Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ Carnegie Mellon (www.cmu.edu) το οποίο και απονέμει απευθείας τον τίτλο σπουδών • Master of Science in Information and Telecommunications Technologies (MSITT) • Master of Science in Management of Business, Innovation & Technology (MBIT). Σε όλα τα προγράμματα παρέχονται πλήρεις και μερικές υποτροφίες.

Η υπερσύγχρονη εκπαιδευτική και ερευνητική υποδομή του ΑΙΤ στεγάζεται σε κτιριακές εγκαταστάσεις στη Παιανία της Αττικής, η οποία περιλαμβάνει αμφιθέατρα, αίθουσες διδασκαλίας, πλήρως εξοπλισμένα εργαστήρια, βιβλιοθήκη, αίθουσες μελέτης, βιβλιοπωλείο, εστιατόριο, κλπ. Η τεχνολογική υποδομή περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ασύρματη τοπική δικτύωση και γρήγορες διεθνείς δικτυακές ζεύξεις για την υποστήριξη τηλεδιασκέψεων και τηλε-εκπαίδευσης.