ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΤΕ – ΑΡΧΙΖΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΤΑΧΥΤΗΤΕΣ ΤΩΝ DSL !!!

ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ADSL ΠΡΟΣΒΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΤΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ
ΕΠΙΤΥΧΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΙΛΟΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣΑθήνα, 21 Αυγούστου 2006

Ο ΟΤΕ, με στόχο την συνεχή βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσιών, την περαιτέρω διάδοση της ευρυζωνικότητας και μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του πιλοτικού προγράμματος αναβάθμισης των ταχυτήτων πρόσβασης ADSL, ανακοινώνει ότι αρχίζει από σήμερα τον δωρεάν διπλασιασμό των ονομαστικών ταχυτήτων πρόσβασης των συνδέσεων ADSL σε ολόκληρη τη χώρα.

Οι ταχύτητες θα αναβαθμιστούν ως εξής:Υφιστάμενες ταχύτητες


πρόσβασης (downstream / upstream)


Αναβαθμισμένες ταχύτητες


πρόσβασης (downstream / upstream)


384/128 kbps


768/192 kbps


512/128 kbps


1024/256 kbps


1024/256 kbps


2048/256 kbps


Η αναβάθμιση των ονομαστικών ταχυτήτων ADSL προσβάσεων από τον ΟΤΕ αφορά σε όλες τις προσβάσεις ADSL (υφιστάμενες και νέες / χονδρικής και λιανικής) και πραγματοποιείται χωρίς καμία αύξηση στα μηνιαία τέλη, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη αξία στον τελικό χρήστη, ιδιώτη ή επιχείρηση.

Η διαδικασία της αναβάθμισης όλων των ADSL προσβάσεων αναμένεται να διαρκέσει περίπου τρεις μήνες. Συνολικά θα αναβαθμιστούν πάνω από 2000 κόμβοι (DSLAMs) του ΟΤΕ σε ολόκληρη την επικράτεια, ενώ το έργο θα υλοποιηθεί ταυτόχρονα σε ολόκληρη τη χώρα. Σήμερα, το δίκτυο ADSL του ΟΤΕ περιλαμβάνει περίπου 525.000 εγκατεστημένες πόρτες σε περίπου 1000 σημεία παρουσίας σε όλη την Ελλάδα που εξυπηρετούν πάνω από 330.000 πελάτες ADSL.

Οι χρήστες από την πλευρά τους δεν χρειάζεται να προβούν σε οποιαδήποτε ρύθμιση του εξοπλισμού τους αφού η διαδικασία της αναβάθμισης πραγματοποιείται στις υποδομές του ΟΤΕ. Οι χρήστες που είχαν συμπεριληφθεί στο πιλοτικό πρόγραμμα αναβάθμισης ADSL προσβάσεων θα διατηρήσουν τις αναβαθμισμένες ταχύτητες που είχαν και κατά τη διάρκεια του πιλοτικού προγράμματος.

Πηγή : ΟΤΕ