Μπορεί ένα 51Gb HD DVD να νικήσει ένα Blu-ray 50Gb?

Όπως αναφέρει η Toshiba έχει υποβάλλει για έγκριση ένα HD- DVD 51Gb. Και να εγκριθεί θα επιφέρει κάποια διαφορά στα υπάρχοντα formats;

Στον πόλεμο για την τεχνολογική υπεροχή, οι επιχειρήσεις επιθυμούν να καυχηθούν πώς οι συσκευές τους είναι καλύτερες από τον ανταγωνισμό.
Στον κόσμο των LCD και των TVs πλάσματος, ο ανταγωνισμός μεγαλώενει με κάθε ίντσα μεγαλύτερης οθόνης που παράγει κάθε εταιρεία.
Τώρα στον κόσμο της επόμενης γενιάς high-definition discs, το ίδιο πράγμα φαίνεται να τίθεται ως στόχος, με την Toshiba να δημιουργεί έναν 3-layer δίσκο HD DVD, όπου το κάθε στρώμα χωρά 17Gb αντί 15Gb και συνολικό μέγεθος 51Gb, δηλαδή 1Gb μεγαλύτερο από τους δίσκους Blu-ray των 50Gb.

Η Toshiba έχει μερικά αντικειμενικά προβλήματα μέχρι την τελική παραγωγή αυτού του δίσκου, όχι μόνο στην αγορά σαν πετυχημένο ανταγωνιστή των Blu-ray’s, αλλά και σαν το format που θα προτιμήσουν οι καταναλωτές . Το πρώτο είναι ότι τα υπάρχοντα HD DVD players, πιθανώς δεν θα είναι συμβατά με τους νέους δίσκους, κι έτσι οι καταναλωτές που θα τα προτιμήσουν, θα πρέπει ν’ αγοράσουν και νέα συσκευή. Εάν τα players που κυκλοφορούν σήμερα δέχονται αναβάθμιση firmware τότε όλα καλά, αλλά συνήθως ένα νέο format δίσκων χρειάζεται και νέα συσκευή.
Κατόπιν, ενώ ο δίσκος ακόμα δεν έχει υποβληθεί ακόμη και για την έγκριση, η οποία προορίζεται να συμβεί το πρώτο εξάμηνο του 2007, η Sony βρίσκεται μπροστά με το Blu-ray. Όχι μόνο έχει (και τις άδειες Blu-ray) πουλήσει περισσότερα Blu-ray από ότι η Toshiba με τα HD DVD, αλλά υπερτερεί με μια πολύ μεγαλύτερη βιβλιοθήκη κινηματογράφου που αυξάνεται πολύ γρηγορότερα από αυτή των HD DVD, τουλάχιστον προς το παρόν.
Από την πλευρά των Blu-ray πολύ καιρό πριν έχουν μιλήσει για ένα Blu-ray format 100Gb που συμπιέζει τέσσερα στρώματα επάνω σε έναν δίσκο με 25Gb ανά στρώμα.
Εν αναμονή του πολέμου λοιπόν να δούμε τι θα επικρατήσει…..

http://www.itwire.com.au/content/view/10129/532/
http://www.pcworld.com/article/id,129494-c,dvdtechnology/article.html