Βίντεο επίδειξης της Unreal Engine 3 από την Epic

Προσφάτως η Epic κυκλοφόρησε ένα βίντεο που δείχνει τις δυνατότητες της νέας μηχανής της, της Unreal Engine 3 όπου για άλλη μια φορά φαίνεται πως οι προγραμματιστές έκαναν φοβερή δουλειά. Ήδη από την έκθεση GDC του 2009 είχαν γίνει οι πρώτες επιδείξεις, αλλά τώρα φαίνονται και κάποια νέα χαρακτηριστικά. Μερικές από τις βελτιώσεις που έχουν γίνει παρουσιάζονται στο βίντεο που ακολουθεί και είναι:

  • Πηγές φωτός από διάφορες οπτικές γωνίες (Directional light shafts)
  • Υψηλής ποιότητας βάθος πεδίου (High quality depth of field)
  • Διαβάθμιση χρώματος  (Color grading)
  • Κλιμακωτοί χάρτες σκιάς (Cascaded shadow maps)
  • Άμεση και ομαλή μετάβαση και εναλλαγή από ημέρα σε νύχτα (Seamless day / night transition)
  • Καιρικά φαινόμενα (Weather effects)
  • Σημεία φωτός (Point light shafts)
  • Μίξη στρωμάτων υλικών (Material layer blending)

Για όσους δεν γνωρίζουν, μερικά γνωστά παιχνίδια που βασίζονται στην Unreal Engine είναι τα Unreal Tournament III, Gears of War, Bioshock, Borderlands, Mass Effect , Mirror’s Edge και πολλά άλλα. Η ίδια η Epic ετοιμάζει το Bulletstorm με την νέα μηχανή.

Η Epic έχει δώσει δωρεάν για μη εμπορική χρήση στην κοινότητα των προγραμματιστών παιχνιδιών το Unreal Engine 3 Development Kit έτσι οποιοσδήποτε game developer θέλει να δοκιμάσει τις δυνατότητες του, μπορεί ελεύθερα να δημιουργήσει τα δικά του παιχνίδια με την Unreal Engine 3 , χωρίς όμως να έχει το δικαίωμα να πουλήσει τα παιχνίδια που θα φτιάξει. Για κάτι τέτοιο θα πρέπει να αγοραστεί η αντίστοιχη εμπορική άδεια . Ένα παράδειγμα της χρήσης του UDK 3 μπορείτε να δείτε κατεβάζοντας το παιχνίδι Whizzle της Psyonix Studios, που μάλιστα δίνει και τον κώδικα του ελεύθερο για κατέβασμα.

Εννοείται πως ήδη βρίσκετε υπό ανάπτυξη η Unreal Engine 4 και το πόσο καλή δουλειά γίνετε από τους προγραμματιστές και πόσο optimized είναι η μηχανή τους μπορεί να φανεί και από αυτό το βίντεο όπου φαίνεται να παίζει στο Apple iPhone.

Απολαύστε το βίντεο