Βάζει το χέρι βαθιά στην τσέπη ο Bill Gates

Το ποσό των 258,3 εκατ. δολαρίων αποφάσισε να διαθέσει το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς στον αγώνα κατά της ελονοσίας. Η “μάχη” θα δοθεί σε τρία μέτωπα: εμβόλιο, επιπλέον φάρμακα και πρόληψη. Στην Αφρική η αρρώστια σκοτώνει καθημερινά 2.000 παιδιά.
Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα El Mundo, ο ιδρυτής της Microsoft αποφάσισε να διαθέσει το ποσό σε τρία μέρη. Το πρώτο αφορά 107,6 εκατ. δολάρια, τα οποία θα ενισχύσουν την έρευνα που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη για το εμβόλιο.
Οι επιστήμονες είναι αισιόδοξοι και εκτιμούν ότι έως το 2010 θα είναι έτοιμο το εμβόλιο. Ήδη, η ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης υπό τον Δρ Πέδρο Αλόνσο, έχει δοκιμάσει ένα πρώτο εμβόλιο σε 2.022 παιδιά από τη Μοζαμβίκη και μείωσε τον κίνδυνο εκδήλωσης οξείας ελονοσίας κατά 58%
Το δεύτερο μέρος των χρημάτων που θα διαθέσει ο Γκέιτς αφορά 100 εκατ. δολάρια, τα οποία θα δοθούν για την ενίσχυση των φαρμάκων που δίνονται τώρα στους ασθενείς.
Τέλος, το τρίτο μέρος των χρημάτων αφορά στην ενημέρωση και στην πρόληψη, όπως για παράδειγμα ο ψεκασμός των επικίνδυνων περιοχών.
Ο Μπιλ Γκέιτς επισκέπτεται αρκετά συχνά την Αφρική για να επιθεωρήσει τα προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το φιλανθρωπικό του ίδρυμα, το οποίο έχει συνολικό κεφάλαιο 24 δις. δολαρίων.

ΠΗΓΗ: ΑΘΗΝΑΪΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ