Αυστραλία-Sony Mod-chips=1-0

SYDNEY October 07, 2005

Στην Αυστραλία άνοιξε ο χορός για τα μονταρισμένα chips των PlayStation.
Ο Eddie Stevens, ένας τεχνικός υπολογιστών που είναι κύριος μιας επιχείρησης που τροποποιεί τα chips σε PlayStation και Xbox, κέρδισε στο δικαστήριο την Sony, μετά από 4ετή δικαστική διαμάχη.
Το δικαστήριο απεφάνθη ότι ο επιχειρηματίας και όσα έπραξε, δεν αποτέλεσαν παραβίαση των αυστραλιανών νόμων περί πνευματικών δικαιωμάτων. Σε μια ομόφωνη απόφαση, το ανώτατο δικαστήριο δέχτηκε την απόφαση του ομοσπονδιακού δικαστή Ronald του δικαστηρίου Sackville, ότι τα “Mod-chips” θα παραβίαζαν τα πνευματικά δικαιώματα μόνο εάν είχαν ως σκοπό να παρακάμψουν τα συστήματα στην παιχνιδομηχανή. Ο κ. Stevens είπε ότι οι καταναλωτές πρέπει να είναι σε θέση να παίξουν τα αντίγραφα των “νομίμων λογισμικών και των παιχνιδιών σας από στο εξωτερικό”.

Είπαν ότι η απόφαση ήταν μια νίκη για τους χαμηλού εισοδήματος γονείς που δεν θα μπορούσαν να αντέξουν οικονομικά να αγοράζουν συνεχώς τα παιχνίδια αυτά για τα παιδιά τους.

Ο διευθυντής των νομικών και επιχειρησιακών υποθέσεων για την ψυχαγωγία υπολογιστών της Sony, Leah Sherriff, είπε ότι η Sony ανέλυε ακόμα την απόφαση και δεν ήταν σε θέση να την σχολιάσει.

http://www.theaustralian.news.com.au/common/story_page/0,5744,16840543%255E2702,00.html