Άσχημα μαντάτα για την έναρξη των πωλήσεων του XBox 360

Η έναρξη των πωλήσεων της νέας κονσόλας της MS ΧΒοx360 έχει πυροδοτήσει μια σειρά από αρνητικά σχόλια. Αρκετοί πιθανοί αγοραστές που είχαν στηθεί για να αγοράσουν τις πρώτες κονσόλες που έφτασαν στα ράφια έμειναν δυσαρεστημένοι καθώς από ότι φαίνεται η διάθεση είναι πάρα πολύ μικρή. Και να σημειωθεί ότι αρκετοί από αυτούς είχαν προπαραγγείλει τις κονσόλες ήδη από το καλοκαίρι. Από ότι φαίνεται μόνο μετά τα Χριστούγεννα θα μπορέσουν να καλύψουν την ζήτηση.

(περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να διαβάσετε και στο ArsTechnica.com μεταξύ άλλων : http://arstechnica.com/news.ars/post/20051122-5609.html )

Αρνητικά σχόλια σε διάφορα forums συγκέντρωσε και η στάση της MS να εφοδιάσει τα καταστήματα με πολύ περισσότερα core systems από τα πλήρως εξοπλισμένα. Και αυτό παρόλο που η ζήτηση είναι πολύ μεγαλύτερη για τα δεύτερα (όπως καταγράφεται από τις προπαραγγελίες των χρηστών), εγείροντας με αυτόν τον τρόπο ερωτήματα μήπως είναι μια κίνηση για να εξασφαλίσει στην MS σημαντικά έσοδα από την ξεχωριστή πώληση περιφερειακών και εξαρτημάτων.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, αρκετοί χρήστες παραπονιούνται ότι οι νέες κονσόλες έχουν bugs. Στο δίκτυο κυκλοφόρησαν και σχετικά screenshots και videos που τα υποδεικνύουν. Αν και είναι μάλλον αναμενόμενη η εμφάνιση bugs σε συστήματα που μόλις παρουσιάζονται, η είδηση επιδεινώνει το αρνητικό κλίμα. Περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε και στο σχετικό άρθρο του Slashdot ( http://games.slashdot.org/games/05/11/23/138200.shtml?tid=128&tid=211&tid=10 )

Τώρα όσον αφορά το κόστος της κονσόλας σύμφωνα με υπολογισμούς της εταιρείας iSuppli που δημοσιεύει το BusinessWeek, o συνολικός λογαριασμός των υλικών (χωρίς να μετράται το κόστος ανάπτυξης και συναρμολόγησης) είναι αρκετά μεγαλύτερο από τα $399 τα οποία κοστίζει. Υπολογίζεται ότι για κάθε κονσόλα που πουλάει η MS χάνει $129!! Περισσότερα : http://businessweek.com/technology/content/nov2005/tc20051122_410710.htm