«Απογοητευτικά» τα στοιχεία για την ευρυζωνικότητα στην Ελλάδα

Tα στατιστικά στοιχεία για το «γρήγορο Διαδίκτυο» στην Ελλάδα είναι απογοητευτικά, καθώς τα ευρυζωνικά δίκτυα είναι διαθέσιμα μόνο στο 12% του πληθυσμού, όταν ο μέσος όρος στην Ευρώπη των «15» είναι 90%.

Την παρατήρηση αυτή έκανε η Ευρωπαία επίτροπος για την Κοινωνία της Πληροφορίας Βίβιαν Ρέντινγκ, μιλώντας την Τετάρτη στο συνέδιο του Economist που πραγματοποιείται στην Αθήνα με θέμα «Ψηφιακή Ελλάδα: Η τοποθέτηση της τεχνολογίας στη σωστή της διάσταση».

Τον Ιούλιο του 2006, είπε, η διείσδυση των ευρυζωνικών δικτύων στους Έλληνες ήταν 2,7%, όταν ο μέσος όρος στην Ευρωπαϊκή Ένωση είναι 15% με τις πρώτες χώρες να φθάνουν ακόμη και τα 30%.

Επιπλέον, μόνο το 13% των σχολείων διαθέτει ευρυζωνικές συνδέσεις και μόνο το ένα τρίτο των εκπαιδευτικών χρησιμοποιούν το Διαδίκτυο στο έργο τους.

Πρέπει να αναληφθεί από την κυβέρνηση δράση για την ανάπτυξη των ευρυζωνικών δικτύων στην Ελλάδα, τόνισε η κ. Ρέντινγκ και πρόσθεσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα βοηθήσει προς την κατεύθυνση αυτή.

Είπε, πάντως ότι «η Ελλάδα, αν και καθυστερημένα, κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση, καθώς η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν κατανοήσει την ανάγκη για γρήγορη ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών».

Για ολόκληρο το άρθρο κάντε κλικ εδώ:
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=751177&lngDtrID=252