Άνοιξε το Mega! Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την μεγάλη επιστροφή του Megaupload!

Ο Kim Dotcom είχε προαναγγείλει εδώ και καιρό τα σχέδια του για το νέο Megaupload που “θα αλλάξει τον κόσμο”. Ακριβώς λοιπόν έναν χρόνο μετά την – παράνομη όπως αποδείχτηκε – εισβολή του FBI στην κατοικία του Dotcom στην Νέα Ζηλανδία, και το ταυτόχρονο κλείσιμο της δημοφιλέστερης μέχρι τότε file-sharing υπηρεσίας, το Megaupload επιστρέφει με το νέο όνομα “Mega”.

Ας δούμε τα χαρακτηριστικά του νέου Mega.

Ασφάλεια χάρη στην κρυπτογράφηση των αρχείων με ένα κλικ
Τα αρχεία κρυπτογραφούνται με τον αλγόριθμο AES (Advanced Encryption Standard) ενώ ο χρήστης που ανεβάζει το αρχείο λαμβάνει ένα δεύτερο κλειδί αποκωδικοποίησης, μοναδικό για κάθε αρχείο. Αυτό το κλειδί δεν αποθηκεύεται στην βάση δεδομένων του Mega, επομένως η υπηρεσία δεν μπορεί να γνωρίζει το περιεχόμενο του αρχείου και έτσι αυτό παραμένει ιδιωτικό. Με αυτόν τον τρόπο ο μόνος υπεύθυνος για το αρχείο θα είναι ο χρήστης που το ανεβάζει.

Προστασία
Όπως είχε εξηγήσει ο Dotcom, λόγω της κρυπτογράφησης ακόμα και αν οι servers κατασχεθούν από την Κυβέρνηση δεν θα υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο. Σύμφωνα με την νομική του ομάδα ο μόνος τρόπος να σταματήσει κανείς την λειτουργία της υπηρεσίας, είναι να κηρυχτεί παράνομη η κρυπτογράφηση. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός των Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και συγκεκριμένα το δικαίωμα του ανθρώπου να προστατεύει τα προσωπικά του δεδομένα από κατασκοπία.

Κατά την διάρκεια της εγγραφής δημιουργείται ένα κλειδί για τον χρήστη, χρησιμοποιώντας δεδομένα από τις κινήσεις του ποντικιού και του πληκτρολογίου.

Backup των αρχείων
Σύμφωνα με τον Dotcom ακόμα και αν κάποια χώρα αποφασίσει να κλείσει όλους τους servers της υπηρεσίας – κάτι που δεν αναμένεται να συμβεί γιατί έχουν ληφθεί υπόψιν οι νομοθεσίες της κάθε χώρας που φιλοξενούν την υπηρεσία – τότε θα υπάρχει backup όλων των αρχείων σε άλλη χώρα. Αυτό συμβαίνει γιατί η υπηρεσία δεν περιορίζεται σε μία ή δύο χώρες για την αποθήκευση όλων των αρχείων, αλλά δημιουργεί ένα παγκόσμιο δίκτυο από servers. Έτσι είναι απίθανο να συμβεί ότι έγινε στις ΗΠΑ με το FBI που κατέσχεσε τους servers του Megaupload.

Καλύτερες ταχύτητες
Λόγω της κρυπτογράφησης οι εταιρείες hosting δεν έχουν την δυνατότητα να δουν τι είναι αποθηκευμένο στους servers, άρα δεν δημιουργούνται θέματα παραβίασης προσωπικών δεδομένων. Κατά συνέπεια μπορεί να δημιουργηθεί ένα δίκτυο από servers σε όλον τον κόσμο, οι οποίοι θα είναι πιο κοντά στους χρήστες, επομένως θα προσφέρουν καλύτερη ταχύτητα.

Αποδοχή αιτήσεων DMCA
Όπως γίνονταν και με το Megaupload, αν οι κάτοχοι πνευματικών δικαιωμάτων βρουν links αρχείων μαζί με τα κλειδιά αποκωδικοποίησης , και επιβεβαιωθεί πως είναι παράνομα τότε θα μπορούν να στέλνουν αιτήσεις για την διαγραφή τους ή ακόμα και να τα διαγράφουν οι ίδιοι. Αυτό θα γίνεται με την προϋπόθεση πως δεν θα ξεκινήσουν να καταθέτουν αγωγές, αλλά πρώτα θα ενημερώνουν την υπηρεσία.

User Intreface
  • Κατέβασμα, ανέβασμα και διαχείριση αρχείων μέσα από τον browser
  • Ενσωματωμένος Download Accelerator για μεγιστοποίηση της ταχύτητας χωρίς την εγκατάσταση προγράμματος
  • Παράλληλο κατέβασμα και ανέβασμα μέχρι και 6 αρχείων (12 συνολικά) με δυνατότητα συνέχισης μετά από παύση
  • Δυνατότητα περιορισμού της ταχύτητας
  • Αποθηκευτικός χώρος 50GB για τους δωρεάν χρήστες
  • Χρήση του αποθηκευτικού χώρου ως εικονικό σκληρό δίσκο
  • Ευκολότερος διαμοιρασμός φακέλων ανάμεσα σε διαφορετικούς λογαριασμούς
Ανέβασμα
Διαχείριση αρχείων
Κοινή χρήση
Κατέβασμα
Premium πακέτα ανά μήνα
  1. Pro I: 9.99 €, 500 GB Storage, 1ΤΒ Bandwith
  2. Pro II: 19.99 €, 2 TB Storage, 4ΤΒ Bandwith
  3. Pro III: 29.99 €, 4 TB Storage, 8ΤΒ Bandwith
Τέλος το Mega προτείνει την χρήση του Google Chrome για την αξιοποίηση όλων των δυνατοτήτων του.
Μπορείτε να αρχίσετε να χρησιμοποιείτε την νέα υπηρεσία από εδώ.

Πηγή: http://toptech4u.gr