Νέα στοιχειά που δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα από την XiTi Monitor για τον μηνά Δεκέμβριο δείχνουν οτι ο Firefox σταθερά κερδίζει έδαφος έναντι του Internet explorer. O περιηγητής του Mozilla είναι πιο δημοφιλής στην Φινλανδία – όπου χρησιμοποιείτε από το 45% των χρηστών του διαδικτύου – ενώ ακολούθουν Πολωνοί, Σλοβένοι και Ούγγροι με ποσοστά άνω του 40%. Πολύ καλά τα ποσοστά του firefox και στην Ελλάδα, όπου ο browser συμφώνα με τα στοιχειά της XiTI χρησιμοποιείτε από το 35,2% των Ελλήνων χρηστών.
Η XiTi αναφέρει ότι το ποσοστο του Internet Explorer παγκόσμιος βρίσκεται στο 66.1% με τον Firefox να φτάνει στο υψηλότερο ποτέ ποσοστό του ευρισκόμενος στο 28%.
Τέλος ακόλουθει ο Opera με 3,3% κι ο Safari με 2%.
Επειδή πολλοί αναρωτιούνται για την μεθοδολογία της XiTi Monitor στον παρακάτω δεσμό υπάλληλος της XiTi αναφέρει το πώς γίνονται οι μετρήσεις της εταιρείας του σε αγανακτισμενους χρηστες του Opera.
http://my.opera.com/haavard/blog/2007/11/22/statistics-schmastistics-xiti-monitor-forgets-about-countries-where-opera-do