Ανακοίνωση για την προσωρινή διακοπή λειτουργίας http://www.domains.gr

Σας ενημερώνουμε πως στις 23/12/2005 την 13:00μμ και χωρίς καμμία άλλη προηγούμενη ειδοποίησή μας η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών κ Ταχυδρομείων (Ε.Ε.Τ.Τ.), εφαρμόζοντας μία αυθαίρετη, καταχρηστική και παράνομη απόφαση διέκοψε τη λειτουργία του διασημότερου συστήματος κατοχύρωσης που έχει κατασκευάσει η εταιρία μας, το http://www.domains.gr κατά παράφορη και βάναυση παραβίαση των θεμελιωδών συνταγματικών αρχών και αξιών της προηγούμενης ακροάσεως και χρηστής Διοικήσεως σύμφωνα με τις οποίες το λειτουργούσαμε επισήμως και νομίμως από τις 31/12/2003.

Σε μία προσπάθεια “απαγχονισμού” της εταιρίας μας από την Ελληνική αλλά και την Ευρωπαϊκή αγορά των domains, ενόψη των .eu, η Ε.Ε.Τ.Τ., εφαρμόζοντας μία απόφαση που θυμίζει διαδικασίες όμοιες με “σκοτεινές” εποχές του ελληνικού παρελθόντος, εξετέλεσε το αίτημα των 3 καταχωρητών
Hyperhosting (ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΒΑΡΔΙΚΟΣ Ατομική Επιχείριση)
IPdomain (ΠΡΟΚΟΠΙΟΥ Α. – ΤΟΥΛΚΑΡΙΔΗΣ Χ. ΟΕ )
Dnhost (ΑΝΤ. ΟΥΜΠΑΒΙΣΙΟΣ – ΙΩΑΝ. ΦΑΡΑΖΟΥΜΗΣ ΟΕ )
για διακοπή της λειτουργίας του http://www.domains.gr.

Οι συγκεκριμένοι καταχωρητές υπέβαλαν το ανωτέρω αίτημα δίχως να τολμήσουν καν να καλέσουν και την εταιρία μας, προκειμένου να καταθέσει αρμοδίως τις απόψεις της αλλά ταυτόχρονα δεν μας προσκάλεσε κι ούτε προσπάθησε με οποιοδήποτε νόμιμο τρόπο να μας καλέσει η ίδια η Ε.Ε.Τ.Τ., όπως ώφειλε ως Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή, δίδοντας έτσι την εικόνα μη χρηστής Διοικήσεως και εκδίδοντας παράνομη δυσμενή διοικητική πράξη εις βάρος της εταιρίας μας βασισμένη σε ανυπόστατη απόφαση ενός αναρμόδιου φορέα.

Η Εταιρία μας έχει ήδη κινηθεί νομικά εναντίον της Ε.Ε.Τ.Τ. στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το ανώτατο όργανο που ελέγχει την Ε.Ε.Τ.Τ. ζητώντας την άμεση λειτουργία του http://www.domains.gr και την απόδοση ευθυνών τόσο στην Ε.Ε.Τ.Τ. αλλά και των προσώπων που συνετέλεσαν διά θετικών ενεργειών ή παραλείψεων στην έκδοση της παράνομης διοικητικής πράξης της, με αποτέλεσμα την εκτέλεση μίας ανυπόστατης απόφασης από αναρμόδιο φορέα.

Το “συγγνώμη λάθος” της Ε.Ε.Τ.Τ. ή οποιουδήποτε τρίτου δεν θα είναι αρκετό.

Η Εταιρία μας, ως ο Πρώτος επίσημος καταχωρητής, θα συνεχίσει την λειτουργία του συστήματος μέσα από την διεύθυνση http://domains.europlanet.gr μέχρι την επίσημη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, αφού οποιοδήποτε όνομα που εμπεριέχει την λέξη domain ή domains π.χ. domainsregistration.gr, ipdomain.gr, idomain.gr, 1stdomain.gr, idomains.gr, mydomains.gr, hostdomain.gr αλλά και εκαντοντάδες άλλα παρεμφερή θεωρούνται πλέον επισφαλή με το ενδεχόμενο της ακαριαίας διακοπής τους από την Ε.Ε.Τ.Τ. και μάλιστα χωρίς καμμία άλλη προειδοποίηση ακολουθώντας την ίδια παραπάνω γνωστή πλέον οδό.

Σας ευχαριστούμε θερμότατα για την προτίμηση που μας δείχνετε και να είστε σίγουροι πως θα φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας συνεχίζοντας να προσφέρουμε πρωτοποριακές υπηρεσίες, όσο κι αν αυτό ενοχλεί κάποιους.

Θα σας ενημερώσουμε για κάθε εξέλιξη.

Ολη η δικογραφία και τα σχετικά έγγραφα που καταφανώς αποδεικνύουν όλα τα παραπάνω είναι στην διάθεση του κάθε ενδιαφερομένου.

Europlanet communication informatics
Λεωφ. Ειρήνης 53, Πεύκη, 15121
Τηλ.: 210 6147370-8, Fax: 210 6147379
e-mail: newaccount@europlanet.com
http://domains.europlanet.gr
http://www.superweb.gr


Απάντηση από:
κ. Γιώργο Βαρδίκο
HyperHosting Web Hosting Services

Καλησπέρα,

Καταρχήν να ξεκαθαρίσω κάτι και εγώ από τη δική μας μεριά:

Στις 30/06/2005 στάλθηκε γραπτή καταγγελία από οκτώ καταχωρητές σχετικά με το “domains . gr” το οποίο σύμφωνα με το τότε ισχύον ΦΕΚ 1617-β-2002 αλλά και το νέο (717-b-2005 άρθρο 8 παράγραφος 1γ) δεν έπρεπε να αποδωθεί διοτι από 01/01/2003 απαγορεύεται να δίδονται domains λέξεις-κλειδιά (www, email κλπ). Το domains . gr είναι λέξη-κλειδί για το διαδίκτυο διοτι το συνθετικό “domains” είναι βασικός όρος λειτουργίας του Ιντερνετ. Μετά από αλεπάλληλες οχλήσεις στην ΕΕΤΤ το θέμα δεν είχε πάρει ημερομηνία εξέτασης με αποτέλεσμα να αναγκαστούμε να προβούμε σε προσωρινή ισχύ ασφαλιστικών μέτρων μέχρι η υπόθεση να εκδικαστεί.

Τα ασφαλιστικά μέτρα έγιναν εναντίων της ΕΕΤΤ διοτι το πρόβλημα μας ήταν οτι δεν γινόταν ακρόαση για το συγκεκριμένο θέμα, σε καμία περίπτωση δεν είχε να κάνει με την εταιρία Γ. ΠΕΡΕΝΤΙΔΗΣ – Σ. ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ Ο.Ε. με τη διακριτική επωνυμία “Europlanet Communication Informatics”. Το θέμα είναι γιατί έδωσαν το “domains . gr” και δεν έδιναν πχ το “eudomains.gr” με την αιτιολογία οτι είναι λέξη-κλειδί για το διαδίκτυο.

Η αρχική απόφαση της 23/12 ήταν υπέρ μας και εναντίων της ΕΕΤΤ, με αποτέλεσμα η ΕΕΤΤ να συμμορφωθεί και να διακόψει προσωρινά τη λειτουργία του domain μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση. Η εταιρία Γ. ΠΕΡΕΝΤΙΔΗΣ – Σ. ΤΣΟΥΒΑΛΑΣ Ο.Ε. προέβη σε αίτηση άρσης των ασφαλιστικών μέτρων η οποία εκδικάστηκε 28/12/2005 παρουσία της εν λόγω εταιρίας, της ΕΕΤΤ και εμάς. Η δικαστής άκουσε τις απόψεις της Europlanet για το θέμα, άκουσε τις δικές μας απόψεις, είδε τον κανονισμό ονομάτων, αιτήσεις που είχαν απορριφθεί, την καταγγελία του Ιουνίου και άλλα στοιχεία, και αποφάσισε να απορριφθεί η αίτηση άρσης των ασφαλιστικών μέτρων και δικαίως να συνεχίσουν να ισχύουν μέχρι να γίνει εκδίκαση της υποθέσεως.

Το όλο θέμα δεν είναι εναντίων της Europlanet (ο οποιοσδήποτε είχε κάνει αίτηση για το όνομα και το είχε πάρει σίγουρα θα το χρησιμοποιούσε) αλλά εναντίων της ΕΕΤΤ διοτι έδωσε όνομα το οποίο βάσει του κανονισμού δεν έπρεπε να δώσει (και μετά δεν έδινε ονόματα που είχαν το “domains” μέσα στο domain name, όπως grdomains.gr, eudomains.gr κ.α.).

Οποιαδήποτε στοιχεία σχετικά με την υπόθεση (παρεμφερή ονόματα που απορρίφθηκαν, αρχική καταγγελία κλπ) είναι στη διάθεση σας.

Φιλικά, Γιώργος Βαρδίκος
HyperHosting Web Hosting Services
http://www.hyperhosting.gr/