Ανακοινώσεις από την AMD

Η AMD προέβει σε μια σειρά από ανακοινώσεις για τα μελλοντικά της σχέδια. Ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε περιορισμένες αλλαγές στους επεξεργαστές για το 2006. Αυτές θα περιλαμβάνουν την ενσωμάτωση ενός νέου ελεγκτή μνήμης που θα υποστηρίζει DDR-2 μνήμες και την μετάβαση σε ένα νέο socket (M2). Επίσης, οι τεχνολογίες Pacifica (virtualization) και Presidio (security) θα ενσωματωθούν στους επεξεργαστές όλων των σειρών της AMD.

Το 2007 θα παρουσιαστούν σημαντικά νέα μοντέλα. Ένας νέος core θα παρουσιαστεί ο οποίος θα είναι μια εξέλιξη του K8 με μικρές αλλαγές και θα ενσωματωθεί σε επεξεργαστές με μέχρι 4 cores. Παράλληλα θα αυξηθεί η μνήμη cache και θα προστεθεί ένα επιπλέον επίπεδο στους Opteron επεξεργαστές (L3). Η διασύνδεση τόσο των cores όσο και των επεξεργαστών θα γίνει μέσω ενός αναβαθμισμένου HyperTransport Bus (HT 3.0) που αναμένεται να υποστηρίζει DDR χαρακτηριστικά. Η L3 cache και το αναβαθμισμένο bus θα δίνει την δυνατότητα να κατασκευαστούν μέχρι και 32-way servers. Οι νέοι επεξεργαστές θα χρησιμοποιούν το ίδιο socket (M2) με αποτέλεσμα να εξασφαλίζεται ένα upgrade μονοπάτι.

Παράλληλα, η AMD δήλωσε ότι σκοπεύει να επενδύσει περισσότερο σε software τεχνολογίες, όπως compilers, που θα βελτιστοποιήσουν την απόδοση στα συστήματα της. Σκοπεύει για τον λόγο αυτό, να συνεργαστεί και με τους κυριότερους προμηθευτές λογισμικού.

Πηγή : http://www.infoworld.com/article/05/11/15/HNamdopt_1.html