Αναβάθμιση του Picasa Web Albums

Πριν λίγες ημέρες το Picasa Web Albums προέβη στην σημαντικότερη αναβάθμιση του από την ημέρα που πρωτοεμφανίστηκε. Καταρχάς στην δωρεάν έκδοση του ο χώρος αυξήθηκε από τα 250mb στο 1gb, και το ενδιαφέρον είναι ότι όπως και στο gmail υπάρχει μετρητής που δείχνει τον διαθέσιμο χώρο να αυξάνεται.
Ακόμα προστέθηκε κι η δυνατότητα εύρεσης εικόνων από άλλους χρηστές που χρησιμοποιούν την ίδια υπηρεσία κάτι το οποίο δεν γινόταν ως τώρα μιας κι υπήρχε ο περιορισμός αναζήτησης εικόνων στις δικές μας φωτογραφίες οι αυτές των επαφών μας. Παντως για να είναι εφικτό άλλοι χρηστές να κάνουν αναζήτηση αλλά και σχολιασμο στις φωτογραφίες μας θα πρέπει να έχει γίνει ενεργοποίηση της επιλογής puplic photos.
Το πιο εύχρηστο όμως νέο στοιχείο που βρήκα είναι η δυνατότητα ανεβάσματος φωτογραφιών μέσω του browser χωρίς να είναι απαραίτητη η χρησιμοποίηση του προγράμματος Picasa. Το θεωρούσα αστείο το Google το οποίο ευαγγελίζεται τα πάντα να γίνονται διαδυκτιακα τόσο καιρό να απαιτεί την ύπαρξη του Picasa για το ανέβασμα των φωτογραφιών μας στο Picasa Web Albums.

http://picasaweb.google.com
http://picasaweb.google.com/lh/searchLearnMore