Αλλαγές Δεκεμβρίου 2011 στον αλγόριθμο της google

H google συνεχίζει να πετάει κοκαλάκια στους seo‘s αλλά και στους webmasters δημοσιεύοντας κάθε τρεις και λίγο στο Inside Search blog της κάποιες από τις αλλαγές που κάνει στον αλγόριθμο της. Οι τελευταίες 21 του μήνα Δεκέμβρη 2011 δημοσιεύονται εδώ με πιο σημαντική από προγραμματιστικής πλευράς την αναγνώριση νέων Rich snippets όπως τα ονομάζει η google, πoυ στην ουσία είναι εμπλουτισμός με semantic tags που επιτρέπουν στους developers να βοηθούν την google να αναγνωρίζει δομές δεδομένων συγκεκριμένων τύπων. Για παράδειγμα μπορείτε να προσθέσετε προφίλ ανθρώπων, προϊόντα, οργανισμούς, μουσική, λίστες επαγγελματιών, συνταγές, συμβάντα και γεγονότα, κριτικές κ.α. Για να το δείτε και στην πράξη ψάξτε για Alexander Beach Hotel και προσέξτε τα αστεράκια στα αποτελέσματα αναζήτησης. Για περισσότερα διαβάστε εδώ.

Από χρηστικής πλευράς: πιο σχετικά αποτελέσματα με αυτό που ψάχνουμε (Related query improvements , Improved dataset for related queries), πιο ασφαλής αναζήτησης με καλύτερα φίλτρα, πιο γρήγορη έκδοση για κινητά, καλύτερη αναγνώριση των spam στις εικόνες αλλά και πιο πετυχημένα αποτελέσματα και ακριβέστερες αναζητήσεις όταν ψάχνουμε σε συγκεκριμένες χώρες.

Μόνο από το πλήθος των μηνιαίων αλλαγών στην google, είναι προφανές πως το κυνήγι της κορυφής των αποτελεσμάτων αναζήτησης, είναι περιστασιακό και ανούσιο. Για αυτό προτιμήστε το πρωτότυπο περιεχόμενο, τις συχνές ενημερώσεις που θα σας φέρνουν κόσμο λόγο ποιότητας και όχι με ανήθικες και αμφιβόλου ποιότητας τεχνικές.