Αύξηση 17% στις πωλήσεις PC παγκοσμίως

Αύξηση της τάξεως του 17% παρουσίασαν οι πωλήσεις προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών διεθνώς στο τρίτο τρίμηνο, καθώς οι καταναλωτές στράφηκαν σε χαμηλότερου κόστους αλλά και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σύμφωνα ,πάντα, με έρευνες των εταιρειών Gartner και IDC.
Οι παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών αυξήθηκαν κατά 17,1% στο διάστημα Ιουλίου-Σεπτεμβρίου, φθάνοντας τα 52,8 εκατ., σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία της IDC. Το αντίστοιχο περσινό διάστημα η αύξηση ήταν της τάξης του 13,5%, ενώ το δεύτερο φετινό τρίμηνο ήταν 18,5%. Σύμφωνα με την Gartner, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 17,2%, φθάνοντας τα 55 εκατ.
Το μερίδιο αγοράς της Dell, που κατέχει την πρώτη θέση, διαμορφώνεται στο 18% έναντι 17,9% πέρυσι, ενώ το μερίδιο της δεύτερης HP έφθασε το 16% από 15,9% πέρυσι.
Στην τρίτη θέση από πλευράς πωλήσεων έρχεται η Lenovo, η οποία εξαγόρασε τον τομέα ηλεκτρονικών υπολογιστών της IBM, με μερίδιο αγοράς 7,7%, ενώ ακολουθούν οι Acer με μερίδιο 4,7%, αλλά με τη μεγαλύτερη ανάπτυξη που έφτασε το 54%, και η Fujitsu Siemens με μερίδιο αγοράς 3,8%.