26χρονη ανεξάρτητη συγγραφέας κερδίζει εκατομμύρια από πωλήσεις βιβλίων της μέσω στο Kindle Store

Μια 26χρονη κοπέλα ονόματι Amanda Hocking είναι μια ανεξάρτητη συγγραφέας που βρίσκετε πρώτη στις πωλήσεις στο ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης βιβλίων της Amazon, το Kindle store. Χωρίς την στήριξη κάποιου εκδοτικού οίκου πουλάει περίπου 100.000 αντίγραφα των βιβλίων της κάθε μήνα, και έτσι γλιτώνει την προμήθεια που θα έπαιρνε ο μεσάζοντας εκδοτικός οίκος με αποτέλεσμα να της μένει ένα καθαρό 70% κέρδος από τις συνολικές πωλήσεις. Ακριβώς επειδή δουλεύει ως ανεξάρτητη, μπορεί και πουλάει τα βιβλία της και σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές από 0.99 $ έως 3.00 $ . Με απλούς υπολογισμούς αν συνεχίσει να πουλάει 100.000 αντίγραφα τον μήνα αξίας  1 έως 3 δολάρια, στο τέλος του έτους θα έχει βγάλει κέρδος εκατομμύριων.

Αυτή είναι η νέα εποχή που τρομάζει τους παραδοσιακούς εκδοτικούς οίκους. Για τους υπόλοιπους όμως φαίνεται πως μας κάνει τον κόσμο καλύτερο, αφού και οι συγγραφείς κερδίζουν περισσότερα και με ευκολότερο τρόπο μοιράζουν τα βιβλία τους παντού και οι αναγνώστες αγοράζουν βιβλία σε πολύ χαμηλές τιμές. Αξίζει ένα μπράβο στην Amazon για το κατόρθωμα της.

Στο άρθρο businessinsider του που διάβασα την είδηση και μετέφρασα ορισμένα πράγματα έχει μερικές λανθασμένες πληροφορίες που τις ξεκαθαρίζει η ίδια η συγγραφέας με άρθρο στο blog της εδώ