Χρήση πολλών ποντικών σε ένα PC!

Μια νέα τεχνολογία αναπτύχθηκε από την microsoft που επιτρέπει, τη χρησιμοποίηση πολλών ποντικών σε ένα και μόνο PC. H ανάγκη γι’ αυτήν την τεχνολογία δημιουργήθηκε σε κράτη με μεγάλο πληθυσμό όπως η Ινδία , όπου η χρήση των υπολογιστών γίνεται με δυσκολία στα σχολικά εργαστήρια -λόγω του ότι υπάρχουν πολλοί μαθητές και λίγοι υπολογιστές. Η τεχνολογία βασίστηκε σε μια ανακάλυψη στο πανεπιστήμιο University of Calgary in Alberta στον Καναδά – υπό την αιγίδα ενός προγράμματος χρηματοδοτημένου από την Microsoft Research της Ινδίας. Η ενλόγω τεχνολογία επιτρέπει την χρήση πολλών ποντικιών σε ένα PC μέσω της USB θύρας. Τώρα το στοίχημα ειναι η δημιουργία εφαρμογών που να αξιοποιούν αυτή την τεχνολογία και να βοηθούν τους μαθητές να συνεργάζονται και να μαθαίνουν παρέα.
Για την ώρα τα προγράμματα που την χρησιμοποιούν είναι λίγα. Ένα εκ των οποίων εμφανίζει κέρσορες με διαφορετικά χρώματα να κινούνται από διαφορετικά ποντίκια. Ένα άλλο (αρκετά δημοκρατικό) επιτρέπει την εκκίνηση ενός προγράμματος, του οποίου η επιλογή γίνεται σαν ψηφοφορία – οταν η πλειοψηφία των κλικ ειναι με το μέρος του…!

Επίσης ετοιμάζεται software development kit για όσους επιθυμούν να κατασκευάσουν πρόγραμμα που να χρησιμοποιεί την τεχνολογία.

ΠΗΓΗ: http://www.research.microsoft.com